ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12/03/2018 10:55 EET

Το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αμερική. Οι στόχοι, οι επαφές και τα μηνύματα του πρόεδρου της ΝΔ

NurPhoto via Getty Images

Στο διεθνές του προφίλ επενδύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σειρά σημαντικών επαφών και παρεμβάσεων που θα έχει από σήμερα στις ΗΠΑ με παράγοντες της αμερικανικής πολιτικής σκηνής και σημαίνοντα πρόσωπα της ομογενειακής κοινότητας.


Στόχος του να συζητηθούν τα ζητήματα που άπτονται των σχέσεων Ελλάδας ΗΠΑ, όλο το πλέγμα των οικονομικών εξελίξεων με φόντο και την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, καθώς επίσης και όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο.

Το επίσημο πρόγραμμα του Πρόεδρου της ΝΔ ξεκινάει από τη Βοστόνη και το κολέγιο Boston College, όπου θα κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις φοιτητών, ενώ θα παραχωρήσει συνέντευξη και στο ομογενειακό ραδιόφωνο Grecian Echoes.

Επόμενος σταθμός του κ. Μητσοτακης η Ουάσιγκτον όπου θα έχει τετ α τετ με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Τζον Σάλιβαν, δεξί χέρι του Ρεξ Τίλερσον, άλλα και συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Ντέιβιντ Μάλπας.

Ζητούμενο από τα δυο αυτά ραντεβού, να θέσει στο τραπέζι το ζήτημα των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, την ώρα που ακόμα ένα ερευνητικό σκάφος - αυτή τη φορά αμερικανικών συμφερόντων - ετοιμάζεται να προσεγγίσει το οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, άλλα και την ολοένα και εντεινόμενη ρητορική των απειλών από την πλευρά του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν.

Στο κτίριο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιχειρήσει να παρουσιάσει την πρόταση του για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, και όλα όσα πρέπει να γίνουν μετά το τέλος του προγράμματος στήριξης τον προσεχή Αύγουστο.

Επιπλέον, κατά την παραμονή του στην αμερικανική πρωτεύουσα θα μιλήσει στο Center for Strategic and International Studies (CSIS), ένα από τα πιο σημαντικά think tanks της Αμερικής, ενω θα συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της Επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας, Μπομπ Κόρκερ και τους Γερουσιαστές Ραντ Πολ και Μάικ Λι.

Στη Νέα Υόρκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει τηλεοπτική συνέντευξη στο δίκτυο του Bloomberg, ενώ θα παρακαθίσει σε δείπνο προς τιμήν του που διοργανώνουν οι οικογένειες Κατσιματίδη και Ψαρου στο Metropolitan Club, παρουσία 250 από τους κυριότερους εκπροσώπους της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.