Το τελευταίο δώρο του Στίβεν Χόκινγκ στην ανθρωπότητα αποκαλύπτεται μετά θάνατον και προκαλεί συγκίνηση

Το τελευταίο δώρο του Στίβεν Χόκινγκ στην ανθρωπότητα αποκαλύπτεται μετά θάνατον και προκαλεί συγκίνηση
Lucas Jackson / Reuters

Ένα περίπου μήνα μετά το θάνατο του μεγάλου θεωρητικού της φυσικής, Στίβεν Χόκινγκ, έρχεται στο φως η τελευταία πράξη φιλανθρωπίας του.

Σύμφωνα με το mashable, η τελευταία επιθυμία του αστροφυσικού ήταν να εξασφαλίσει ένα πλούσιο γεύμα την ημέρα του Πάσχα για τους άστεγους του Cambridge.

Το γεύμα πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία των Μεθοδιστών Wesley, η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το μέρος που τελέστηκε η κηδεία για το ύστατο αντίο στον καθηγητή Χόκινγκ.

Στο κάθε τραπέζι μάλιστα υπήρχε ένα σημείωμα από την οικογένεια Χόκινγκ το οποίο έγραφε: «Αυτό το γεύμα είναι ένα δώρο από το Στίβεν».

Η φιλανθρωπική οργάνωση που ανέλαβε να διοργανώσει την εκδήλωση, η FoodCycle, δήλωσε πως οι καλεσμένοι σήκωσαν τα ποτήρια τους και ήπιαν στη μνήμη του Στίβεν Χόκινγκ.

Ο Alex Collis από την πλευρά του, επικεφαλής της οργάνωσης είπε πως ήταν μια εξαιρετικά συγκινητική πρωτοβουλία που αποδεικνύει και πάλι πως ο αγαπημένος Χόκινγκ συμμεριζόταν όσους έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να απολαύσουν βασικά αγαθά στη ζωή.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα