Το τραμ επέστρεψε στο ΣΕΦ

Προς το παρόν, λειτουργούν οι 10 στάσεις από τις 11.
ARTEMIS

Λειτούργησε και πάλι από σήμερα για το κοινό, το τμήμα της γραμμής τραμ «Μπάτης» - ΣΕΦ, με 10 από τις 11 στάσεις, καθώς στις «Τζιτζιφιές» τα έργα πολιτικού μηχανικού αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 15 ημέρες και εν τω μεταξύ οι συρμοί θα διέρχονται από εκεί χωρίς στάση.

Κατά συνέπεια, επαναλειτουργούν οι στάσεις: Μπάτης, Φλοίσβος, Πάρκο Φλοίσβου, Τροκαντερό/ Αγ. Σκέπη, Δέλτα Φαλήρου, (Τζιτζιφιές μόνο διέλευση μέχρι την ολοκλήρωση της ανακαίνισης), Καλλιθέα (ανακαινισμένος σταθμός), Μοσχάτο, Ν. Φάληρο (ανακαινισμένος σταθμός) και ΣΕΦ.

Τα δρομολόγια του τραμ, σε αυτή τη διαδρομή, είχαν διακοπεί τον Μάρτιο του 2020, προκειμένου να εκτελεστούν από την Περιφέρεια Αττικής τα έργα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Στο πλαίσιο των έργων αυτών ανακατασκευάστηκε η γραμμή και τρεις στάσεις του τραμ, στις δύο κατευθύνσεις 6 χλμ. με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές της τεχνολογίας, και με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους περίπου 5,5 εκατ. ευρώ.

ARTEMIS

Τη διαδρομή στο τμήμα του Τραμ «Μπάτης» - ΣΕΦ, πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη.

Ο υπουργός επιβιβάστηκε στο ΣΕΦ, σε έναν από τους νέους συρμούς (με πορτοκαλί χρώμα) που έχει τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία. Η παραλαβή των νέων συρμών ξεκίνησε στα τέλη Αυγούστου.

«Σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε και την επέκταση προς Πειραιά, ενώ αναβαθμίζουμε τον υπάρχοντα στόλο προσθέτοντας 25 νέους συρμούς», ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής, με τον Γιάννη Κεφαλογιάννη να επισημαίνει ότι «ταυτόχρονα βελτιώνονται οι συχνότητες στα υπόλοιπα Μέσα Σταθερής Τροχιάς και προχωρά η ενίσχυση του στόλου της ΟΣΥ, όπου κυκλοφορούν, πλέον, περισσότερα από 1.200 λεωφορεία και τρόλεϊ στους δρόμους της Αθήνας».

Ο Γιώργος Πατούλης ανέφερε ότι «η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει έμπρακτα στην προσπάθεια να μετακινούνται οι πολίτες της Αττικής με ασφαλή και σύγχρονα μέσα, όπως είναι το τραμ. Σε συνδυασμό με τους νέους συρμούς οι οποίοι παραδίδονται στο κοινό, μπορούμε να μιλάμε για σημαντικά αναπτυξιακά έργα υποδομών τα οποία η Περιφέρεια θα συνεχίσει να υποστηρίζει έμπρακτα».

Δημοφιλή