Το βίντεο του «Bohemian Rhapsody» ξεπέρασε τα 1 δισ. views στο YouTube

Το ρεκόρ είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς πρόκειται για βίντεο κλιπ που γυρίστηκε πριν τη δεκαετία του ’90 και συγκεκριμένα στα 70’s.
SIPA USA/PA Images

Ένα θρυλικό τραγούδι - ύμνος, το «Bohemian Rhapsody»των Queen, μόλις κατάφερε να σπάσει ένα μοναδικό ρεκόρ στο Youtube, καθώς έγινε το πρώτο video clip που γυρίστηκε πριν από τη δεκαετία του ’90 και συγκεκριμένα στα 70’s με πάνω από 1.000.000.000 προβολές.

Για να ‘γιορτάσουν’ το γεγονός, τα δυο εναπομείναντα μέλη του συγκροτήματος, o Brian May και ο Roger Taylor, συνεργάστηκαν με τη Universal Music και το YouTube για μια καινούργια ψηφιακά επεξεργασμένη εκδοχή του αυθεντικού clip, που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο μουσικό τηλεοπτικό πρόγραμμα «Top of the Pops» στην Αγγλία το 1975.

Μάλιστα, τα μέλη τους συγκροτήματος ανακοίνωσαν τη δημιουργία τριών νέων clips των τραγουδιών τους με τη συμμετοχή των fans:

«Μας τιμά που το ‘Bohemian Rhapsody’ έφτασε τις 1 δις προβολές στο YouTube. Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε και να το γιορτάσουμε με τους καταπληκτικούς θαυμαστές μας σε όλον τον κόσμο με τη δημιουργία τριών νέων videos από τα τραγούδια μας, τα οποία θα σας περιλαμβάνουν! Αν είστε μουσικοί, τραγουδιστές, χορευτές, visual artists ή απλά θέλετε να διασκεδάσετε, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.youarethechampions.com για να μάθετε περισσότερα…» - δήλωσαν ο Brian May και ο Roger Taylor.

Popular in the Community