Τουρκία: Δακρυγόνα και σπρέι πιπερίου κατά της LGBTQ+ κοινότητας

H τουρκική αστυνομία επανειλημμένα δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπό απέναντι στην ομοφυλοφιλία.
CAGLA GURDOGAN via REUTERS

Με τη χρήση δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού, επιχείρησε η τουρκική αστυνομία να σταματήσει μια πορεία LGBTQ+ Pride στην πρωτεύουσα της χώρας, την Άγκυρα, την Τρίτη 5 Ιουλίου. Συνελλήφθησαν τουλάχιστον 36 άτομα, καθώς οι αρχές απαγόρευσαν τέτοιες πορείες σε πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, για λόγους ασφαλείας.

via Associated Press

Δημοσιογράφοι του Reuters είδαν την αστυνομία να ψεκάζει με σπρέι πιπεριού ακτιβιστές και να τους σέρνει στο έδαφος, προτού τους περάσουν χειροπέδες και τους «στοιβάξουν» στα λεωφορεία. Η UniKuir, μια ομάδα ακτιβιστών LGBTQ+ με έδρα την Άγκυρα, αποκάλυψε ότι τουλάχιστον 36 άτομα συνελήφθησαν.

CAGLA GURDOGAN via REUTERS

Την περασμένη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, η αστυνομία διέλυσε μια μεγαλύτερη ετήσια πορεία Pride και συνέλαβε περισσότερα από 300 άτομα.

Χιλιάδες άνθρωποι συνήθιζαν να παρακολουθούν τις ετήσιες πορείες Pride στην κεντρική λεωφόρο Istiklal της Κωνσταντινούπολης, αλλά τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση, υπό την ηγεσία του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν έχει σκληρύνει τη στάση της απέναντι στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Η ομοφυλοφιλία δεν θεωρείται έγκλημα στην Τουρκία, ωστόσο η εχθρότητα στο πρόσωπό της είναι ευρέως διαδεδομένη και οι αστυνομική βία στις «παρελάσεις Υπερηφάνειας» γίνεται ολοένα πιο σκληρή.

via Associated Press
via Associated Press
via Associated Press

Δημοφιλή