ΔΙΕΘΝΕΣ
25/10/2018 11:45 EEST

Tον Οκτώβριο του 2019 ξεκινά την εγκατάσταση των ρωσικών S-400 η Τουρκία

SERGEI SAVOSTYANOV VIA GETTY IMAGES

Τον Οκτώβριο του 2019 πρόκειται να ξεκινήσει η εγκατάσταση των ρωσικών S-400 στην Τουρκία, ανακοίνωσε ο ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με τη Hurriyet Daily News.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν αντιδράσει πολλές φορές στην αγορά των S400, ενώ πρόσφατα Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν πως η Άγκυρα μπορεί να προμηθευτεί τους S400 αλλά να μην τους χρησιμοποιήσει.

Την περίοδο αυτή αναμένεται να γίνει η πρόσληψη του προσωπικού που θα αναλάβει να μεταβεί στη Ρωσία για εκπαίδευση στις αρχές του 2019. Μετά η ομάδα θα επιστρέψει πίσω για να εργαστεί, ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ.

Η Τουρκία από την πλευρά της σχολίασε πως οι δυτικοί της σύμμαχοι και στην προκειμένη περίπτωση οι ΗΠΑ, δεν την στήριξαν στην προσπάθειά της να ενισχύσει τις δυνατότητες όσον αφορά στο αμυντικό της σύστημα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόσφατα είχε αναφέρει πως οι δεσμοί της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ παραμένουν ισχυροί, ενώ διευκρίνισε πως η Άγκυρα έχει επιδιώξει να κλείσει αμυντικές συμφωνίες και με άλλες χώρες.