Τραυματίες από πυροβολισμούς έξω από γήπεδο μπέιζμπολ στην Ουάσιγκτον-Διακοπή αγώνα και εκκένωση

Μια γυναίκα που στεκόταν στο πεζοδρόμιο είναι η μια εκ των τραυματιών. Ακούστηκαν 10 πυροβολισμοί.
via Associated Press

Τρεις άνθρωποι χτυπήθηκαν από σφαίρες έξω από στάδιο μπέιζμπολ στην Ουάσινγκτον, το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα), με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας που διεξαγόταν την ώρα εκείνη και να εκκενωθεί το γήπεδο.

Σε πρώτη φράση οι αρχές έκαναν λόγο για μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων αλλά στη συνέχεια αναθεώρησαν τον σχετικό απολογισμό όπως εξήγησε ο αναπληρωτής επικεφαλής της αστυνομίας της Ουάσινγκτον Άσαν Μπένεντικτ.

Δύο μάλιστα εξ αυτών φαίνεται πως βρίσκονταν σε ένα από τα δύο οχήματα που εμπλέκονταν στο περιστατικό, ενώ το τρίτο πρόσωπο είναι μία γυναίκα που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο έξω από το γήπεδο.

via Associated Press

«Οι άνθρωποι που παρακολουθούσαν τον αγώνα στο εσωτερικό του σταδίου σε καμία στιγμή κατά τη διάρκεια του περιστατικού δεν διέτρεξαν κίνδυνο. Δεν ήταν ένα περιστατικό με κάποιον ένοπλο εν δράσει. Όλα έγιναν έξω από το γήπεδο», είπε ο Μπένεντικτ σε δημοσιογράφους.

Οι θεατές της αναμέτρησης μεταξύ των ομάδων Ουάσιγκτον Νάσιοναλς και Σαν Ντιέγκο Πάντρες άκουσαν τους πυροβολισμούς και ο αγώνας διακόπηκε αμέσως.

Δύο δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφεραν ότι άκουσαν δέκα πυροβολισμούς.

via Associated Press
via Associated Press

Πηγές: Reuters, AFP