ΔΙΕΘΝΕΣ
17/11/2020 16:39 EET | Updated 17/11/2020 16:41 EET

Τρεις συλλήψεις για την ληστεία στο Μουσείο της Δρέσδης - Η αστυνομία αναζητά τα κλεμμένα διαμάντια

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από τεράστια αστυνομική επιχείρηση.

ASSOCIATED PRESS

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τρεις υπόπτους για τη ληστεία - μαμούθ που έγινε πριν από έναν χρόνο, τον Νοέμβριο του 2019, στο Μουσείο της Δρέσδης, σε μια αστραπιαία επιδρομή που είχε στόχο μια από τις μεγαλύτερες συλλογές θησαυρών της Ευρώπης.

Οι κλέφτες εισέβαλαν στο Gruenes Gewoelbe και έφυγαν με τουλάχιστον τρία σετ κοσμημάτων του 18ου αιώνα, περιλαμβανομένων διαμαντιών, ρουμπινιών και σμαραγδιών, ένα ξίφος με διαμάντια και μία επωμίδα στολισμένη με το διάσημο λευκό διαμάντι της Δρέσδης 49 καρατίων. 

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από τεράστια αστυνομική επιχείρηση, με τη συμμετοχή 1.600 αστυνομικών και εφόδους σε διαμερίσματα, γκαράζ και οχήματα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, οι τρεις ύποπτοι, γερμανικής υπηκότητας και αραβικής καταγωγής, είναι μέλη γνωστής εγκληματικής οργάνωσης με έδρα το Βερολίνο και εμπλέκονται μεταξύ άλλων σε ληστεία τράπεζας, αλλά και στην κλοπή ενός γιγάντιου χρυσού νομίσματος από το Μουσείο Μπόντε του Βερολίνου.

Οι έρευνες επικεντρώνονται πλέον στην ανάκτηση του θησαυρού και στην εύρεση αποδεικτικών στοιχείων, όπως χώροι αποθήκευσης, ρούχα και εργαλεία. 

Όπως είχε δηλώσει μετά τη ληστεία η Μάριον Άκερμαν, διευθύντρια μουσείων στο κρατίδιο της Σαξονίας, τα κομμάτια δεν μπορούν να πωληθούν νόμιμα στην αγορά τέχνης, γιατί είναι πάρα πολύ γνωστά. 

picture alliance via Getty Images
picture alliance via Getty Images

Από το 1723, ο Αύγουστος ΙΙ, είχε μεταφέρει στο μουσείο την προσωπική συλλογή του με κοσμήματα και έργα Αναγέννησης και μπαρόκ.

Με πληροφορίες από BBC