Τρία αδιάψευστα σημάδια ότι ο/η σύντροφός μας είναι πραγματικά ερωτευμένος μαζί μας

Ας τα εντοπίσουμε κι ας μην τα αγνοήσουμε.
Is love actually in the air?
Westend61 via Getty Images
Is love actually in the air?

Όταν βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια του ραντεβού, υπάρχει πάντα ο φόβος για το πού πάει η σχέση – και κρυφά να ελπίζουμε ότι ο νέος μας φίλος, η κοπέλα ή ο σύντροφός μας θα μας ερωτευτεί.

Εάν αναζητάμε την απάντηση, ευτυχώς υπάρχουν σημάδια που απλά δεν μπορούν να κρυφτούν σύμφωνα με ειδικό στις σχέσεις.

Επαγγελματίας σύμβουλος γνωριμιών και θεραπεύτρια σχέσεων, η δρ. Κίμπερλι Μόφιτ μοιράστηκε στο TikTok τα ψυχολογικά σημάδια που υποδεικνύουν ότι εσείς – ή ο/η νέα μας σχέση – νιώθουμε ερωτευμένοι.

Μιλώντας στους 1,9 εκατομμύρια ακολούθους της, η δρ Μόφιτ εξήγησε ότι «υπάρχουν τρεις σημάδια να ξέρουμε αν αυτό που βιώνουμε είναι αγάπη».

1. Δεν μπορεί να σταματήσει να μας κοιτά στο πρόσωπο

Σύμφωνα με την ίδια, το πρώτο σημάδι είναι ότι δεν μπορούμε να σταματήσουμε να κοιτάμε το πρόσωπό του/της (ή να πιάνουμε τον/την νέο μας σύντροφο να κοιτάζει επίμονα το δικό μας).

«Όταν πρόκειται για αληθινή αγάπη, στην πραγματικότητα ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο από το κανονικό κοιτάζοντας το πρόσωπο αυτού του ατόμου», ανέφερε.

«Σε περιπτώσεις που δεν πρόκειται για αληθινή αγάπη αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο κοιτάζοντας το σώμα τους σε αντίθεση με το πρόσωπό τους.

2. Επιλέγουν τη λιγότερη εγωιστική επιλογή


Αν συνειδητοποιήσουμε ότι ο σύντροφός μας κάνει τα πάντα για εσάς ή κάνει θυσίες για να εξασφαλίσει να είμαστε ευτυχισμένοι και όχι μόνο επειδή αυτό θα τον/την κάνει να φαίνεται ωραίος/α, αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι ειλικρινούς αγάπης.

Η δρ Μόφιτ λέει: «Για παράδειγμα, αν τους/της πάρουμε δώρο γενεθλίων και ενώ μπορούμε να επιλέξουμε ένα σούπερ φανταχτερό αντικείμενο, επιλέγουμε κάτι λιγότερο φανταχτερό αντικείμενο που θα μας κάνει να φαινόμαστε λίγο λιγότερο υπέροχοι αλλά πιστεύουμε ότι είναι στην πραγματικότητα αυτό είναι το το σωστό δώρο για εκείνους».

3. Δεν μας χρειάζονται για επικύρωση

«Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι όταν είμαστε ερωτευμένοι με κάποιον, υπάρχουν πολλά έντονα αρνητικά συναισθήματα;» ρωτάει ο Δρ Μόφιτ.

Μπορεί να αισθανόμαστε άγχος, νευρικότητα και ανασφάλεια όταν έχουμε εμμονή με κάποιον.

Ωστόσο, εάν πρόκειται για αγάπη, όχι μόνο για έρωτα, εμείς ή ο /η σύντροφός μας δεν θα νιώσουμε στην πραγματικότητα κανένα από αυτά τα συναισθήματα, καθώς δεν είμαστε ενεργά πηγή επικύρωσης ο ένας για τον άλλον - κάτι που είναι πραγματικά σημαντικό για υγιείς σχέσεις.

Αντίθετα, απλώς αποδεχόμαστε ο ένας τον άλλον και τον εαυτό μας ως πραγματικά ανθρώπινα όντα. Αν κάποιο από αυτά τα ψυχολογικά σημάδια μας φαίνεται οικείο, φαίνεται ότι μπορεί να είμαστε νικητές στην αγάπη.