Τρίτη ημέρα προβλημάτων υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη

Τρίτη ημέρα προβλημάτων υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη
turk_stock_photographer via Getty Images

Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα τα προβλήματα υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη: Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΥΑΘ, λόγω των συνεχιζόμενων εργασιών αποκατάστασης της διαρροής στον κεντρικό αγωγό υδροδότησης της πόλης θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης έως τις 20:00 στις παρακάτω περιοχές:

• Ωραιόκαστρο του Δήμου Ωραιοκάστρου

• Ευκαρπία του Δήμου Π. Μελά

• Πεύκα του Δήμου Νεάπολης – Συκεών

• Μετέωρα του Δήμου Π. Μελά

• Πολίχνη του Δήμου Π. Μελά

• Εύοσμος του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Στις υπόλοιπες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν προβλήματα υδροδότησης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τα προβλήματα σημειώνονται από την Τρίτη, λόγω σοβαρής διαρροής στον κεντρικό αγωγό που τροφοδοτεί τη Θεσσαλονίκη με νερό από τις πηγές Αραβησσού. Ο κεντρικός αγωγός της Αραβησσού τροφοδοτεί με 80.000 - 90.000 κ.μ. νερού την ημέρα το δίκτυο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, ο τσιμεντένιος αγωγός διαμέτρου 1,65 μ. παρουσιάζει θραύση μεγάλου εύρους και θα αντικατασταθεί με χαλύβδινο αγωγό και τα απαραίτητα εξαρτήματα σύνδεσης.

Οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Παρασκευής. Μέχρι τότε, από την ΕΥΑΘ συνιστάται η κατανάλωση νερού να γίνεται λελογισμένα, ώστε να εξυπηρετούνται κατά το δυνατόν περισσότεροι πολίτες.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα προβλήματα δεν έμειναν ασχολίαστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Δημοφιλή