ΠΟΛΙΤΙΚΗ
01/05/2020 13:35 EEST | Updated 01/05/2020 13:37 EEST

Τσίπρας: Νέο κοινωνικό συμβόλαιο και όχι «μισή δουλειά – μισή ζωή»

Επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Πέραμα, με αφορμή την Πρωτομαγιά.

Eurokinissi
.

Νέο κοινωνικό συμβόλαιο και όχι «μισή δουλειά – μισή ζωή», ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας στην επίσκεψή του στο Πέραμα με αφορμή την Πρωτομαγιά. Φορώντας μάσκα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του δήμου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έως χθες ήταν αόρατοι, υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των δημόσιων υπηρεσιών και της εργασίας, ενώ προειδοποίησε για μειώσεις μισθών και για αρνητικές εξελίξεις στις εργασιακές σχέσεις. ¨Αυτή η αντίληψη επικρατεί στην κυβέρνηση Μητσοτάκη», τόνισε.

«Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτή την κρίση ως ευκαιρία για να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Με την ανάδειξη του δημόσιου χώρου και τη στήριξη των δημόσιων υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών, των αναγκών όλων μας», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας και υπενθύμισε ότι «όλο το προηγούμενο διάστημα η κυρίαρχη αντίληψη ήταν η μείωση του εργασιακού κόστους για μεγαλύτερο κέρδος, μια αντίληψη που επικρατεί και στη σημερινή κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Πίσω από τα λόγια της κολακείας κρύβονται σχέδια για περαιτέρω αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, για μειώσεις μισθών, για μισή δουλειά - μισή ζωή».

Αναφερόμενος στην Πρωτομαγιά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «πρέπει να δώσουμε το μήνυμα του αγώνα για αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς, για στήριξη των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή - και που μέχρι πρόσφατα ήταν αόρατοι - όπως οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα». «Τώρα είναι ώρα να αλλάξουμε κατεύθυνση, να στηρίξουμε την εργασία και το δημόσιο χώρο. Οι αγώνες που έρχονται είναι κρίσιμοι και θα είναι νικηφόροι μόνο αν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπουν μπροστά», κατέληξε.