ΠΟΛΙΤΙΚΗ
06/06/2019 14:38 EEST | Updated 06/06/2019 17:26 EEST

Τσίπρας εναντίον «πολιτικού κατεστημένου» και «ακραίων συντηρητικών» των Βρυξελλών

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών τους άνοιξε την όρεξη» υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Eurokinissi

Επίθεση εναντίον του «παλιού πολιτικού κατεστημένου στην Ελλάδα», «των ακραίων συντηρητικών κύκλων των Βρυξελλών» και του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός το μεσημέρι της Πέμπτης.

Μια μέρα μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία, στην οποία «εντοπίζεται επιβράδυνση στην υλοποίηση συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων» και εκφράζεται ανησυχία για «την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της χώρας», ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να αμφισβητήσουν τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και να φέρουν προσκόμματα στο σχέδιο της».

ΝΔ: Τσίπρας και αλήθεια δεν πάνε μαζί

Πηγές της ΝΔ στρέφονται κατά του πρωθυπουργού τονίζοντας ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είπε σήμερα, ότι οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια. Εχει δίκιο. Μόνο που Τσίπρας και αλήθεια είναι αδύνατον να βρεθούν στην ίδια πρόταση.»

Στη συνέχεια παρατίθεται ολόκληρη η ομιλία του πρωθυπουργού:

Μια εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές, έχοντας πλήρη επίγνωση του ρίσκου που αναλαμβάνω, εντούτοις είπα την πλήρη αλήθεια στον ελληνικό λαό ότι η ψήφος του στις ευρωεκλογές έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Σήμερα, όλα όσα είπα τότε, επιβεβαιώνονται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άνοιξε την όρεξη τόσο στο παλιό πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα όσο και σε ακραίους συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες να αμφισβητήσουν τις πολιτικές μας επιλογές και να φέρουν προσκόμματα στο σχέδιό μας.

Στο σχέδιό μας να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους όσοι έβαλαν πλάτη και έκαναν θυσίες για να βγούμε από τα μνημόνια, να δρέψουν σήμερα τους καρπούς των θυσιών τους. Να έχουν τη δυνατότητα να δουν στην καθημερινότητα, στη ζωή τους, στην τσέπη τους τα αποτελέσματα των θυσιών τους.

Σήμερα, έφτασαν μάλιστα στο σημείο να θέσουν ακόμα και ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων στον δημόσιο τομέα. Είχαν να εγείρουν ζήτημα απολύσεων στο δημόσιο από το 2014 τότε που αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν ο κ. Μητσοτάκης. Πριν, δηλαδή, αναλάβει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθαρίσει, καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί καμία απόλυση στον δημόσιο τομέα.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια. Η  όρεξη αυτή άνοιξε, διότι, ακόμα και σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης επιμένει διαρκώς να μιλά για την ανάγκη επιστροφής στο Δημόσιο για παράδειγμα στο 1:5, στη μια πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις, ενώ, ήδη εμείς έχουμε κατακτήσει με σκληρές διαπραγματεύσεις και έχουμε πετύχει το 1:1.

Όταν, λοιπόν, υπάρχουν αυτά τα δεδομένα, τότε είναι λογικό σε ορισμένους να ανοίγει η όρεξή τους και να θέτουν στο τραπέζι επιτακτικά, ξανά, πολιτικές λιτότητας, ακόμα και απολύσεις.

Μπροστά στις κρίσιμες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, το να γνωρίζουμε την πλήρη αλήθεια, είναι το πιο κρίσιμο. Να συγκρίνουμε προγράμματα, αλλά κυρίως να έχουμε πλήρη επίγνωση.

Η χώρα κατάφερε να βγει από τα μνημόνια, να βγει σε ξέφωτο, χάρη στις θυσίες και στους κόπους του ελληνικού λαού.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι έχει κλείσει οριστικά ο δρόμος της επιστροφής.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να ξαναγυρίσουμε πίσω στις μαύρες μέρες του 2012, του 2013, του 2014. Στις σκληρές πολιτικές των μνημονίων και τις λιτότητας.

Ο μόνος τρόπος να κλείσει οριστικά αυτός ο δρόμος είναι η επιλογή του ελληνικού λαού, των Ελληνίδων και των Ελλήνων στην κρίσιμη κάλπη των εθνικών εκλογών στις 7 του Ιούλη. 

Sponsored Post