Τζορτζ Ρ.Ρ Μάρτιν: Ο Γκάνταλφ θα «έκανε σκόνη» τον Νταμπλντορ

Ποιον προτιμάει ο συγγραφέας; Οι δηλώσεις του στην πρεμιέρα της ταινίες «Τόλκιν».

Ο Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν, συγγραφέας της δημοφιλούς σειράς βιβλίων «Game of Thrones», δήλωσε ότι η τριλογία του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», υπήρξε επιρροή για τη δημιουργία της ιστορίας του Γουέστερος.

Ο συγγραφέας βρέθηκε στην πρεμιέρα της αυτοβιογραφικής ταινίας «Τόλκιν» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Λος Αντζελες και μαζί με τους πρωταγωνιστές Νίκολας Χολτ, Λίλι Κόλινς και τον σκηνοθέτη Ντομ Καρουκόσκι, συζήτησε τις προσωπικές του συνδέσεις με τον Τόλκιν και τον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών».

«Ο Τόλκιν με έκανε να αγαπήσω το είδος που δημιούργησε - την επική φαντασία. Επαναπροσδιόρισε τη φαντασία», είπε ο Μάρτιν. «Ξεκίνησα να γράφω μια τριλογία με όνομα “Game of Thrones”. Τώρα η τριλογία μου έχει γίνει επτά βιβλία - αν καταφέρω και ολοκληρώσω τα δυο τελευταία».

Ο Μάρτιν χαρακτήρισε την ταινία «Τόλκιν», ως «πολύ συγκινητική» και μάλιστα την επαίνεσε για την αποφυγή κλισέ σεναρίου.

Ο Χολτ, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην ταινία, υπήρξε για πολλά χρόνια θαυμαστής του Τόλκιν και μόλις ανέλαβε το ρόλο του συγγραφέα και έκανε έρευνα πάνω στη ζωή και το συγγραφικό του έργο, δηλώνει ότι τον εκτιμά περισσότερο. Η Κόλινς μεγάλωσε διαβάζωντας τα βιβλία του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» και μάλιστα είχε κάνει audition για να συμμετάσχει ως ξωτικό στις ταινίες του Πίτερ Τζάκσον, όμως δεν κέρδισε το ρόλο. Κι ενώ η Κόλινς είναι μεγάλη θαυμάστρια του Τόλκιν, παραδέχτηκε ότι η αγαπημένη της σειρά βιβλίων είναι ο «Χάρι Πότερ». Τότε ο Μάρτιν απάντησε: «Ο Γκάνταλφ θα ”έκανε σκόνη” τον Νταμπλντορ».

Πηγή: Variety