Βαρύτητα στην κρουαζιέρα δίνει το Αμστερνταμ

Επενδύσεις εκατομμυρίων θα πραγματοποιηθούν σε λιμενικές υποδομές.
Marc Rauw via Getty Images

Με ψήφισμα που εξέδωσε το Τοπικό Συμβούλιο του Αμστερνταμ, έβαλε τέλος στα σενάρια που ήθελαν η πόλη να θέτει στο περιθώριο την κρουαζιέρα.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), η Λιμενική Αρχή του Αμστερνταμ έχει αναφέρει ότι τα κρουαζιερόπλοια δεν έχουν απαγορευτεί από την πόλη. Επιπλέον, το Λιμάνι και ο Επιβατικός Τερματικός Σταθμός του Άμστερνταμ έχουν ήδη δεσμευτεί να πραγματοποιήσουν επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ σε λιμενικές υποδομές κρουαζιέρας και σε συστήματα ηλεκτροδότησης από την ξηρά, μακροπρόθεσμα. Συζητήσεις υπάρχουν και για τη μετεγκατάσταση του τερματικού σταθμού κρουαζιερόπλοιων εκτός του κέντρου της πόλης, οι οποίες ξεκίνησαν το 2016 και συνεχίζονται ακόμη.

Η CLIA τονίζει ότι «Συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες Αρχές για να ικανοποιήσουμε τις θέσεις που εξέφρασαν τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις κοινότητες που επωφελούνται από τον τουρισμό κρουαζιέρας.

Από τους περισσότερους από 21 εκατομμύρια επισκέπτες που δέχεται το Άμστερνταμ κάθε χρόνο, περίπου το 1% φτάνει με κρουαζιερόπλοια, ενώ ο τουρισμός κρουαζιέρας συνεισφέρει στην πόλη περίπου 105 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.»

Δημοφιλή