Βέλγιο: Δέκα έφηβοι βίασαν ομαδικά 14χρονη σε άλσος

Ο μικρότερος εκ των δραστών μόλις 11 ετών. Ορισμένες πηγές να αναφέρουν ότι την κράτησαν στο άλσος για δύο ημέρες.
Christian Dauphin via Getty Images

Η Εισαγγελία της Δυτικής Φλάνδρας στο Βέλγιο ερευνά τον ομαδικό βιασμό ενός 14χρονου κοριτσιού στο Κόρτρεϊκ. Οι δράστες είναι όλοι ανήλικοι, ηλικίας μεταξύ 11 και 16 ετών.

Ένα 14χρονο κορίτσι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα. Το κορίτσι φέρεται να παρασύρθηκε από τον φίλο της σε ένα άλσος, κρυμμένο από τα σπίτια της γειτονιάς. Εκεί, κακοποιήθηκε από αρκετούς από τους φίλους του, με ορισμένες πηγές να αναφέρουν ότι την κράτησαν εκεί για δύο ημέρες. Πλέον λαμβάνει συμβουλευτική υποστήριξη.

Έχουν συλληφθεί περίπου δέκα ύποπτοι, όλοι ανήλικοι, εκ των οποίων ο νεότερος είναι ηλικίας 11 ετών. «Επειδή οι δράστες είναι τόσο νέοι, δεν δίνουμε πολλές πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητά τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας, Τομ Γιάνσενς.

Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι όλοι οι ύποπτοι έχουν ταυτοποιηθεί και συλληφθεί. Έχουν τεθεί υπό την εποπτεία δικαστή ανηλίκων, ο οποίος έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των νέων, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησής τους σε κοινοτικά ιδρύματα. «Η έρευνα συνεχίζεται επί του παρόντος», δήλωσε ο Γιάνσενς στη Het Nieuwsblad.

Στόχος της έρευνας είναι τώρα να διαπιστωθεί αν όλοι οι ύποπτοι ευθύνονται εξίσου και αν συμμετείχαν στον βιασμό ή ήταν θεατές.

Δημοφιλή