ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/09/2019 22:05 EEST

Βίντεο από «κινηματογραφική» καταδίωξη ταχύπλοου εμπόρων ναρκωτικών στο Αιγαίο

Δόθηκε στη δημοσιότητα από το Λιμενικό.

YouTube/HellenicCoastguard
YouTube/HellenicCoastguard

Βίντεο από την καταδίωξη και την ακινητοποίηση ταχύπλοου που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά στη Λέσβο έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την Τετάρτη. Συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί που φέρονται να μετέφεραν ποσότητες κάνναβης σε ακτή της Τουρκίας και ακινητοποιήθηκαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Στελέχη αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. είχαν πληροφορία για την πιθανή ύπαρξη δυο ταχυπλόων που επρόκειτο να ξεκινήσουν από την Αλβανία με προορισμό την Τουρκία μεταφέροντας σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών.

Η ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε τη συνδρομή της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου του Λιμενικού και για το λόγο αυτό κινητοποιήθηκαν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου 10 περιπολικά σκάφη, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο του λιμενικού καθώς επίσης ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο της Frontex.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις Αλβανοί που επέβαιναν σε ταχύπλοο πρόλαβαν και ξεφόρτωσαν τα ναρκωτικά που μετέφεραν σε ακτή της Τουρκίας. Όταν τους αντιλήφθηκαν τα μέλη πληρωμάτων σκαφών της τουρκικής Ακτοφυλακής τους καταδίωξαν χωρίς αποτέλεσμα καθώς οι τρεις δράστες κατάφεραν να περάσουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα ωστόσο όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία των σκαφών του ΛΣ επιχείρησαν να διαφύγουν και ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα στελέχη των ειδικών δυνάμεων του λιμενικού να πυροβολήσουν σε «ασφαλή τομέα» όπως αναφέρουν πηγές του Λιμενικού.

Το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν τα τρία άτομα που επέβαιναν σε αυτό. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της «Καθημερινής», το σκάφος ακινητοποιήθηκε από πυρά στον κινητήρα από ελεύθερο σκοπευτή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) του Λιμενικού που επέβαινε σε ελικόπτερο. 

(με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post