Βίντεο από την επίθεση στην παρέλαση για το Super Bowl: Μια νεκρή και 21 τραυματίες

Δεν δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία για τους συλληφθέντες.
via Associated Press

Μία νεκρή και 21 τραυματίες είναι ο απολογισμός από την ένοπλη επίθεση στο Κάνσας Σίτι στο Μιζούρι των ΗΠΑ, που έλαβε χώρα στο τέλος της παρέλασης για τους εορτασμούς των Kansas City Chiefs για το Super Bowl.

Μεταξύ των τραυματιών είναι τουλάχιστον οκτώ παιδιά, και νεκρή είναι μια μητέρα δύο παιδιών. Η επίθεση έξω από τον Union Station έλαβε χώρα παρά την παρουσία άνω των 800 αστυνομικών, που βρίσκονταν στον κτίριο και κοντά, καθώς και στις στέγες κοντινών κτιρίων, είπε ο δήμαρχος, Κουΐντον Λούκας.

Τρία άτομα συνελήφθησαν και κατασχέθηκαν όπλα, είπε η αρχηγός της αστυνομίας, Στέισι Γκρέιβς, σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ. Όπως είπε, η αστυνομία διερευνά τι ακριβώς συνέβη, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστά στοιχεία για τους συλληφθέντες, ή για κάποιο πιθανό κίνητρο.

Χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέβασαν βίντεο με αστυνομικούς να τρέχουν στη σκηνή της επίθεσης, ενώ άνθρωποι έτρεχαν πανικόβλητοι να καλυφθούν. Σε ένα φαίνεται κάποιος να κάνει μαλάξεις στήθους σε ένα θύμα, ενώ ένα άλλο βρίσκεται στο έδαφος κοντά. Σε άλλο βίντεο φαίνονται δύο άτομα να καταδιώκουν και να ρίχνουν κάτω ένα άτομο, κρατώντας το μέχρι να φτάσουν αστυνομικοί.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός ΚΚFI ανέφερε μέσω Facebook πως η νεκρή ήταν Λίζα Λόπεζ- Γκαλβάν, γνωστή και ως «Lisa G» μητέρα δύο παιδιών και μέλος μιας γνωστής οικογένειας της περιοχής.

Με πληροφορίες από Associated Press

Δημοφιλή