Βίντεο: Μικρή Αλκυόνη, μια παραδεισένια παραλία με δύο «σκοτεινές» πτυχές

Βίντεο από πτήση drone του haanity.
.
.
YouTube/haanity

Ειδυλλιακό, με απαράμιλλη φυσική ομορφιά, είναι το τοπίο που «πρωταγωνιστεί» σε νέο βίντεο από drone του haanity στο YouTube, που πέταξε πάνω από την παραλία Μικρή Αλκυόνη, κοντά στα Στραβά Κορινθίας.

Τα πεντακάθαρα νερά συνοδεύονται από ένα καταπράσινο, πυκνό πευκοδάσος- ωστόσο πέρα από τη φυσική ομορφιά, η περιοχή έχει και δύο πιο «σκοτεινές» πτυχές, όπως σημειώνεται στην περιγραφή του βίντεο.

Το ένα είναι πως πολλές φορές στην περιοχή έχουν βρεθεί σκυλόψαρα, ακόμα και στα ρηχά, τρομάζοντας και τους λουόμενους, καθώς είναι κοντά το «λημέρι» των καρχαριών του Κορινθιακού – και το άλλο είναι πως βρίσκεται κοντά στο «τέρας των Αλκυονίδων», όπως το είχε ονομάσει ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, το ρήγμα που είχε δώσει τον σεισμό της 24ης Φεβρουαρίου 1981 στην Αθήνα.

Οι Αλκυονίδες, στην ελληνική μυθολογία, ήταν 7 Νύμφες, κόρες του γίγαντα Αλκυονέα. Τα ονόματά τους ήταν Αλκίππη, Ανθή, Αστερία, Δριμώ, Μεθώνη, Παλλήνη και Φθονία. Όταν ο Ηρακλής σκότωσε τον πατέρα τους, λυπήθηκαν τόσο που έπεσαν στη θάλασσα- ωστόσο η Αμφιτρίτη τις λυπήθηκε και τις μεταμόρφωσε σε πουλιά, τις αλκυόνες.

Η πρόσβαση στην παραλία δεν είναι εύκολη, ωστόσο η επίσκεψη σε αυτήν είναι δυνατή είτε με πεζοπορία από τα Στραβά Κορινθίας είτε με σκάφος.

Δημοφιλή