ΠΟΛΙΤΙΚΗ
08/02/2019 21:55 EET | Updated 08/02/2019 22:28 EET

Βουλή: Κυρώθηκε το πρωτόκολλο ένταξης της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ

Eurokinissi

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή, σε ονομαστική ψηφοφορία, με 153 ψήφους υπέρ, η κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της «Βόρειας Μακεδονίας» (ΠΓΔΜ) στο ΝΑΤΟ. 

Της ψηφοφορίας προηγήθηκαν τοποθετήσεις σε υψηλούς τόνους, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να έρχεται σε έντονη αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. Επίσης, αίσθηση προκάλεσε και η «κόντρα» του Αλέξη Τσίπρα με τον πρώην κυβερνητικό εταίρο, Πάνο Καμμένο- την οποία ακολούθησε η διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, με τη διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου, που είχε προαναγγείλει ο Πάνος Καμμένος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Αναλυτικότερα, υπέρ του σχεδίου νόμου «κύρωση του πρωτοκόλλου στη Συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού για την προσχώρηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», σε σύνολο 294 βουλευτών, υπέρ ψήφισαν 153 βουλευτές, όχι 140 βουλευτές και ένας παρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Το τέλος μιας σχέσης: «Εκτελέστηκα» είπε ο Πάνος Καμμένος

Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Σπύρος Λυκούδης, Έλενα Κουντουρά (με επιστολική ψήφο), Κατερίνα Παπακώστα, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Δανέλλης, Σταύρος Θεοδωράκης. «Παρών» δήλωσε ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν έξι βουλευτές. Τρεις βουλευτές από τη ΔΗΣΥ, Ευάγγελος Βενιζέλος, Εύη Χριστοφιλοπούλου και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης οι οποίοι εξέφρασαν πρόθεση ψήφου κατά της κύρωσης του Πρωτοκόλλου.

Απών επίσης από τη ψηφοφορία ήταν και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ανεξάρτητος βουλευτής, Βασίλης Κόκκαλης.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post