Βουλγαρία: Βίντεο από τη στιγμή που ο Έλληνας σκιέρ παρασύρεται και σκοτώνεται από τη χιονοστιβάδα

Το βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Live News προέρχεται από την κάμερα που κρατούσε ένα από τα μέλη της παρέας των Ελλήνων.
Βίντεο ντοκουμέντο Live News: Κατέγραψε τον θάνατό του o Έλληνας σκιέρ στην Βουλγαρία
Βίντεο ντοκουμέντο Live News: Κατέγραψε τον θάνατό του o Έλληνας σκιέρ στην Βουλγαρία
mega/screenshot

Οι τελευταίες στιγμές του αδικοχαμένου 36χρονου σκιέρ Κωνσταντίνου Μομτσή από τη Φλώρινα και η στιγμή που η παρέα του παρασύρεται από τη φονική χιονοστιβάδα, στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς στη Βουλγαρία, αποτυπώνονται σε βίντεο-ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Live News. Το βίντεο προέρχεται από την κάμερα που κρατούσε ένα από τα μέλη της παρέας των Ελλήνων σκιέρ στο χιονοδρομικό κέντρο της Βουλγαρίας.

Καταγράφονται οι τελευταίες κινήσεις του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου, η στιγμή που η παρέα παρασύρεται από τη φονική χιονοστιβάδα και τις επόμενες ώρες με τους διασώστες να έχουν φτάσει στο σημείο και να έχουν διαπιστώσει τον θάνατο του 36χρονου.

Όλα ξεκινούν το απόγευμα της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου του 2024. Από την πλαγιά περνάει ακόμα ένας σκιέρ. Τίποτα δεν προμηνύει το κακό που απέχει μόλις λίγα δευτερόλεπτα.

Οι 3 φίλοι παρασύρονται, το κινητό τηλέφωνο κλείνει και ο άτυχος Κωνσταντίνος δεν θα καταφέρει να σωθεί. Οι φίλοι του που διασώθηκαν προσπαθούν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά δυστυχώς είναι αργά. Ο 36χρονος είχε ήδη ξεψυχήσει.

Οι Βούλγαροι διασώστες που φτάνουν στο σημείο προσπαθούν να ρίξουν όλη την ευθύνη στους Έλληνες σκιέρ. Υποστηρίζουν ότι τα παιδιά παραβίασαν τη σήμανση, ότι δεν είχαν τηρήσει τους κανόνες και τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, αν και όπως έλεγαν το χιονοδρομικό κέντρο της γειτονικής χώρας ήταν κλειστό. Οι διασωθέντες όμως από την πρώτη στιγμή αρνούνται κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς.

Οι Έλληνες φίλοι έδειχναν να το απολαμβάνουν. Συνομιλούσαν και οργάνωναν τις επόμενες κινήσεις τους. Η χιονοστιβάδα αν και είχε μήκος 150 περίπου μέτρων δεν έγινε έγκαιρα αντιληπτή. Οι 4 φίλοι δεν προλαβαίνουν να κάνουν το παραμικρό. Παρασύρονται εδώ από τη μια στιγμή στην άλλη.

Ο 36χρονος αν και εμπειρότατος δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό για να αποτρέψει την παράσυρση και τον θάνατό του από τη χιονοστιβάδα.

«Κανένα μέτρο ασφαλείας και καμία ειδοποίηση από το χιονοδρομικό κέντρο»

Ο φίλος του 36χρονου θύματος καταγγέλλει στο Live News για πρώτη φορά ότι δεν υπήρχε κανένα μέτρο ασφαλείας, αλλά και καμία ειδοποίηση από το χιονοδρομικό κέντρο για την επικίνδυνη πλαγιά του Μπόροβιτς.

Η σύζυγος του ενός εκ των τριών επιζώντων, λέει Live News πως στο σημείο που προκλήθηκε η φονική χιονοστιβάδα ήταν μέρος πίστας που ήταν ανοιχτή για το κοινό.

Η παρέα των 4 νεαρών ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου το ταξίδι της για την Βουλγαρία. Όλοι τους εξοπλισμένοι κατάλληλα για να διασκεδάσουν στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβιτς. Ήταν κάτι που συνήθιζαν. Για πάνω από δέκα χρόνια, έκαναν ορειβασία και χειμερινά αθλήματα. Κανείς τους δεν περίμενε πως η εκδρομή τους θα κατέληγε σε τραγωδία.

Η κηδεία του αδικοχαμένου σκιέρ έγινε στη Φλώρινα πριν από 12 ημέρες. Με τους γονείς και τους φίλους του άτυχου Κωνσταντίνου, να παραμένουν συντριμμένοι από την αναπάντεχη τραγωδία.

Ο Μιχάλης Θαλασσινός, εκπαιδευτής διάσωσης, εξήγησε στο Live News τα γεγονότα που συμβαίνουν κατά την διάρκεια μίας της χιονοστιβάδας, αλλά και την σημασία να έχουν πάνω τους οι σκιέρ έναν πομπό που στέλνει σήμα, ώστε να μπορούν να βρεθούν σε περίπτωση ανάγκης.

Πηγή: Μegatv.com

Δημοφιλή