ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/09/2021 10:07 EEST

Βόλος: Καταδίκη 25χρονου που ανέβασε σε πορνογραφικό site βίντεο με ανήλικη που τον χώρισε

Ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο - τι κατήγγειλε η νεαρή κοπέλα.

praetorianphoto via Getty Images

Για κατοχή και δημοσιοποίηση υλικού παιδικής πορνογραφίας καταδικάστηκε ερήμην από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ένας 25χρονος από την Αλβανία, ο οποίος είχε ανεβάσει σε πορνογραφικό site βίντεο με προσωπικές στιγμές που είχε με ανήλικη.

Όπως μετέδωσε το magnisianews.gr, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών, χρηματική ποινή 360 ημερησίων μονάδων προς 5 ευρώ και η έφεση – αν την υποβάλει – να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ σε περίπτωση που δεν πληρώσει την ποινή, θα εκτίσει επιπλέον έξι μήνες φυλάκισης.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο 25χρονος είχε κατηγορηθεί ότι στις 16 Ιουλίου 2020, ανάρτησε βίντεο με προσωπικές στιγμές που είχε με μια ανήλικη σε πορνογραφικού περιεχομένου ιστότοπο. Όπως είπε στο δικαστήριο η κοπέλα, είχε δεσμό με τον 25χρονο από το 2015 και πέρυσι αποφάσισε ότι ήθελε να χωρίσουν. «Έκτοτε ξεκίνησε ο εφιάλτης, καθώς ο δράστης είχε στην κατοχή του βίντεο με προσωπικές μας στιγμές, την οποία είχε διαβεβαιώσει ότι τα είχε για να θυμάται ο ίδιος και με διαβεβαίωσε ότι δεν θα τα έβλεπε κανείς. Επειδή τον αγαπούσα, του είχα “τυφλή” εμπιστοσύνη και εκείνος έλεγε ότι με αγαπάει», κατέθεσε η κοπέλα.

Όπως προέκυψε, ο νεαρός, για να την εκδικηθεί επειδή τον χώρισε, την απειλούσε ότι θα δημοσιοποιούσε δύο βίντεο που είχε στην κατοχή του και έλεγε ότι θα της καταστρέψει τη ζωή. Όντως, ο κατηγορούμενος, που δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο, έκανε ανάρτηση σε ιστότοπο πορνογραφικού περιεχομένου, ενώ της έστελνε μηνύματα από δύο ψεύτικα προφίλ ότι θα της καταστρέψει τη ζωή.

Η τότε ανήλικη, που εξήγησε ότι τα βίντεο είχαν τραβηχτεί όταν ήταν 16 και 17 ετών, έκανε καταγγελία στην Αστυνομία και παρά τις συστάσεις στον 25χρονο, ο ίδιος φέρεται να ανέβασε τα δύο βίντεο στο site περισσότερες από μια φορές. Τελικά η ίδια έκανε μήνυση, βλέποντας ότι το θέμα πήρε δημοσιότητα.