ΔΙΕΘΝΕΣ
13/09/2019 20:09 EEST

Βρετανία: Αλλεργικός έφηβος πέθανε μόλις έφαγε μπέργκερ

Το προσωπικό του εστιατορίου αγνόησε την προειδοποίησή του.

Hinterhaus Productions via Getty Images

Ενας έφηβος πέθανε αφότου έφαγε ένα γεύμα γενεθλίων στη βρετανική αλυσίδα μπέργκερ Byron, παρόλο που είχε πει στο προσωπικό για την αλλεργία του στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Δυστυχώς οι υπάλληλοι επέδειξαν εγκληματική αμέλεια, διαβεβαιώνοντάς τον πως το φαγητό του ήταν ασφαλές, με αποτέλεσμα ο νεαρός να παραπλανηθεί και να χάσει τη ζωή του.

Ο άτυχος Οουεν Κάρεϊ, ο οποίος γιόρταζε τα 18α γενέθλιά του στο κατάστημα του Λονδίνου το 2017, ενημέρωσε το προσωπικό για τις αλλεργίες του, πριν παραγγείλει ένα μπέργκερ με τηγανητό κοτόπουλο που περιείχε βουτυρόγαλα.

Ο Κάρεϊ υπέστη αλλεργική αντίδραση αμέσως μετά το φαγητό και πέθανε μέσα σε μία ώρα.

«Το θύμα έδωσε στο προσωπικό πληροφορίες για τις αλλεργίες του, το μενού ήταν ″καθησυχαστικό″ επειδή δεν έκανε καμία αναφορά για οποιαδήποτε μαρινάδα ή πιθανό αλλεργιογόνο συστατικό στο επιλεγμένο φαγητό», ανέφερε η ιατροδικαστής σε γραπτή δήλωση, η οποία αναγνώστηκε στο δικαστήριο την Παρασκευή.

«Ο θανών δεν ενημερώθηκε ότι υπήρχαν αλλεργιογόνα στην παραγγελία του.Το φαγητό περιείχε γαλακτοκομικά προϊόντα τα οποία προκάλεσαν τον θάνατο του, αφού υπέστη σοβαρή αναφυλακτική αντίδραση από την οποία πέθανε», πρόσθεσε η δήλωση.

Εξω από το δικαστήριο, η οικογένεια του 18χρονου έκανε έκκληση για αλλαγή του νόμου, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Το Byron είναι μία από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες μπέργκερ της Βρετανίας, με 35 εστιατόρια στο Λονδίνο και αρκετά ακόμη σε όλη τη χώρα.

Ο διευθύνων σύμβουλός, Σίμον Γουίλκινσον, εξέφρασε τα «βαθιά του συλλυπητήρια» στην οικογένεια του Κάρεϊ. «Πιστεύουμε ότι το Byron έκανε πάντα το καλύτερο για να ανταποκριθεί στις ευθύνες του, αλλά γνωρίζουμε ότι αυτό δεν θα ανακουφίσει την οικογένεια του Οουεν»,δήλωσε.

Πηγή: CNN