Βρετανία: Η βασίλισσα θα σπάσει την παράδοση και θα διορίσει νέο πρωθυπουργό στην Σκωτία

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα διορίσει για πρώτη φορά τον νέο πρωθυπουργό στο κάστρο του Μπαλμόραλ και όχι στο Μπάκιγχαμ.
Jane Barlow via PA Wire/PA Images

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα διορίσει τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου στο κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας, δήλωσε εκπρόσωπος των ανακτόρων.

Θα είναι η πρώτη φορά που η μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας θα προβεί σε πρωθυπουργικό διορισμό εκτός των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο.

Πριν δώσει το ”χρίσμα” στη Λιζ Τρας ή τον Ρίσι Σούνακ, η βασίλισσα θα συναντηθεί με τον Μπόρις Τζόνσον καθώς αυτός θα αποχωρήσει από το πρωθυπουργικό γραφείο νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Παραδοσιακά, ο απερχόμενος πρωθυπουργός διανύει τη μικρή απόσταση από το N0.10 της Ντάουνινγκ Στριτ μέχρι το Παλάτι στο Λονδίνο για να παραιτηθεί.

Ο επερχόμενος πρωθυπουργός συναντά τη βασίλισσα και στη συνέχεια πηγαίνει στην Ντάουνινγκ Στριτ για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

Αλλά την επόμενη εβδομάδα η επίσημη παράδοση της εξουσίας θα χρειαστεί ένα ταξίδι 1.000 μιλίων μετ′ επιστροφής και για τους δύο.

Η βασίλισσα αντιμετωπίζει περιστασιακά προβλήματα κινητικότητας και αν αυτό συνέβαινε την επόμενη εβδομάδα θα χρειαζόταν να γίνουν εναλλακτικές ρυθμίσεις την τελευταία στιγμή.

H Τρας είναι to ξεκάθαρο φαβορί στην κούρσα για την ηγεσία των Τόρις, με τον νικητή να ανακοινώνεται τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου.

Δημοφιλή