ΔΙΕΘΝΕΣ
03/01/2020 13:26 EET | Updated 03/01/2020 13:27 EET

Βρετανία: Βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών ανακοίνωσε ότι είναι πανσεξουαλική

Θεωρείται πιθανή υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος.

BEN STANSALL via Getty Images

Η βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών (Lib Dem), Λέιλα Μόραν, αποκάλυψε δημοσίως πως είναι πανσέξουαλ και επέκρινε το κοινοβούλιο ως ένα «παράξενο, οπισθοδρομικό μέρος» για τους ανθρώπους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Η πολιτικός από την περιφέρεια του Δυτικού Οξφορντ και Αμπινγκτον, που θεωρείται πιθανή υποψήφια για την ηγεσίας του κόμματός της, δήλωσε ότι ήταν «έκπληξη» γι ’αυτήν όταν ξεκίνησε ερωτική σχέση με μια γυναίκα, αλλά δήλωσε ότι η σεξουαλικότητα της δεν αφορούσε «τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου που αγαπάς αλλά το ίδιο το άτομο».

NurPhoto via Getty Images

Η πανσεξουαλικότητα διαφέρει από την αμφιφυλοφιλία, κατά την οποία οι άνθρωποι προσελκύονται από περισσότερο από ένα φύλα, επειδή οι πανσέξουαλ τονίζουν πως δεν αναγνωρίζουν το όποιο φύλο ως μέρος της έλξης που νιώθουν.

Σε μια συνέντευξή της η 37χρονη είπε ότι είχε προηγουμένως σχέσεις μόνο με άνδρες, αλλά πριν από έξι μήνες ξεκίνησε μια σχέση με την πρώην εκπρόσωπο Τύπου των Lib Dem, Ρόζι Κομπ.

«Ηταν πραγματικά υπέροχο από τη μία πλευρά, αλλά και αρκετά περίεργο για μένα» δήλωσε η Μόραν. «Δεν ήταν κάτι που είχα κάνει ξανά, αλλά μερικές φορές όταν συναντάς το σωστό άτομο, απλά συμβαίνει».

«Αισθάνομαι ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσω γι ’αυτό, επειδή ως βουλευτής περνώ πολύ χρόνο υπερασπιζόμενη την κοινότητά μας. Θέλω να γνωρίζουν οι άνθρωποι ότι είμαι μέλος αυτής της κοινότητας», εξήγησε.

Η ίδια είπε ότι το να αποκαλύψει τις σεξουαλικές της προτιμήσεις υπό την ιδιότητα του βουλευτή ήταν «λίγο πιο δύσκολο» από το να το πει στους φίλους και την οικογένειά της. «Οταν έγινε ευρύτερα γνωστό ότι ήμασταν μαζί, ήμουν αρκετά σοκαρισμένη, στην πραγματικότητα», είπε.

«Υπήρχαν μερικοί άνθρωποι που είπαν: ”Πόσο σοβαρό είναι αυτό;” και μερικοί μάλιστα δηλώνουν με ειλικρίνεια: ″Δεν νομίζετε ότι θα ήταν καλύτερο για την καριέρα σας, αν δεν ήσασταν μαζί;″. Σίγουρα δεν θα έλεγαν κάτι τέτοιο εάν ήταν άνδρας» πρόσθεσε.

Η Μόραν κλήθηκε, μάλιστα, να περιγράψει την πανσεξουαλικότητα σε κάποιον που δεν είναι εξοικειωμένος με τον όρο.

«Η πανσεξουαλικότητα, για μένα, σημαίνει ότι δεν έχουν σημασία τα φυσικά χαρακτηριστικά του ατόμου που ερωτεύεστε, αλλά το ίδιο το άτομο», είπε.

«Δεν έχει σημασία αν είναι άντρας ή γυναίκα ή άλλο ″μη συμμορφούμενο″ φύλο, δεν έχει σημασία αν είναι ομοφυλόφιλοι ή όχι. Στο τέλος, αυτά είναι πράγματα που δεν έχουν σημασία - αυτό που έχει σημασία είναι το πρόσωπο, και ότι αγαπάς τον άνθρωπο» κατέληξε.

Sponsored Post