ΔΙΕΘΝΕΣ
28/09/2018 19:37 EEST | Updated 28/09/2018 19:37 EEST

Βρυξέλλες: Επεισόδια σε διαδήλωση δημοσίων υπαλλήλων.Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε

DIRK WAEM via Getty Images

Τουλάχιστον 10.000 δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με την αστυνομία, κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους στο κέντρο των Βρυξελλών για να διαμαρτυρηθούν για τα κυβερνητικά σχέδια μεταρρύθμισης του πλαισίου των αναρρωτικών αδειών, σε μια διαδήλωση που αμαυρώθηκε από επεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

«Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο μάτι και διακομίστηκε στο νοσοκομείο για να λάβει τις πρώτες βοήθειες» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ιλς Φαν Ντε Κίρε, εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας των Βρυξελλών.

DIRK WAEM via Getty Images

Ταραχές σημειώθηκαν όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να ρίξουν τα αστυνομικά κιγκλιδώματα για να βρουν πρόσβαση σε κεντρική λεωφόρο της πρωτεύουσας, σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου.

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου έκαναν χρήση δακρυγόνων και νερού υπό πίεση, την ώρα που οι διαδηλωτές απαντούσαν εκτοξεύοντας αντικείμενα.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα τριών συνδικάτων, οι δημόσιοι υπάλληλοι συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση κατά του νομοσχεδίου για τις αναρρωτικές άδειες.

Αυτή τη στιγμή, οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, που δεν εξάντλησαν το διάστημα των 21 ημερών αναρρωτικής άδειας, το οποίο δικαιούνται, μπορούν να τις μεταφέρουν τον επόμενο χρόνο, εξηγούν τα βελγικά ΜΜΕ.

Η μεταρρύθμιση της κυβέρνησης προβλέπει την κατάργηση αυτής της δυνατότητας με αντάλλαγμα την ευθυγράμμιση με τον ιδιωτικό τομέα (όπου ισχύει το δικαίωμα λήψης αναρρωτικής άδειας 30 ημερών τον χρόνο), μια πρόταση που απορρίπτουν τα συνδικάτα.

Getty Images
Getty Images
Getty Images
Getty Images

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)