World of Robots: Όλα όσα θα δεις στη μεγαλύτερη έκθεση ρομποτικής στην Ευρώπη που ήρθε στην Ελλάδα

Μια τέλεια ιδέα για βόλτα για όλη την οικογένεια, καθώς τα παιδιά όχι μόνο θα ξετρελαθούν, αλλά θα ανοίξουν και τους ορίζοντές τους.
ΕΚΘΕΣΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Όταν ήμασταν μικροί φανταζόμασταν ότι μέχρι το 2023 θα υπήρχαν ανθρωπόμορφα ρομπότ παντού για να μας βοηθούν σε καθημερινές δουλειές και ρομπότ-συνοδοί που θα μας προστάτευαν σαν σωματοφύλακες από κάθε κίνδυνο και απειλή. Φανταζόμασταν ιπτάμενα αυτοκίνητα, με τα οποία θα συνομιλούσαμε και θα μας μετέφεραν με απίστευτες ταχύτητες, σαν να είμαστε πρωταγωνιστές σε επιστημονικής φαντασίας ταινίες.

Αν και η πραγματικότητα δε λειτούργησε ακριβώς έτσι, τα ρομπότ έχουν αφήσει το στίγμα τους τόσο στη ζωή μας όσο και στη συλλογική μας φαντασία. Ο τομέας της ρομποτικής συνεχώς εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, εφαρμόζοντας την τεχνολογία σε πολλούς κλάδους, όπως η ιατρική, η βιομηχανία, και η εκπαίδευση.

ΕΚΘΕΣΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Κλείσε εισιτήρια εδώ

Και παρόλο που τα δικά μας παιδικά όνειρα δεν έχουν πραγματοποιηθεί όπως τα φανταζόμασταν, η έκθεση World of Robots στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού μας επιτρέπει να βυθιστούμε σε αυτόν τον φανταστικό κόσμο της τεχνολογίας, αλλά και να μάθουμε πάρα πολλά για αυτή μέσα από ένα εντυπωσιακό διαδραστικό experience για όλες τις ηλικίες.

ΕΚΘΕΣΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Κλείσε εισιτήρια εδώ

Πρόκειται για τη Μεγαλύτερη Έκθεση Ρομποτικής στην Ευρώπη που ήρθε στην Ελλάδα για πρώτη φορά στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της. Και είναι πραγματικά μια τέλεια ιδέα για βόλτα όχι μόνο για ανθρώπους που αγαπούν την τεχνολογία, αλλά και για όλη την οικογένεια, καθώς τα παιδιά όχι μόνο θα ξετρελαθούν, αλλά θα ανοίξουν και τους αντιληπτικούς ορίζοντές τους. Αυτή η έκθεση θα τους επιτρέψει να δουν τις ατελείωτες δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία και θα τους εμπνεύσει να εξερευνήσουν τις νέες προοπτικές και ευκαιρίες που προσφέρει

Εκεί μας περιμένουν πολλά, μεταξύ των οποίων είναι και εντυπωσιακά αντίγραφα διάσημων φανταστικών ρομπότ από αγαπημένες ταινίες όπως το Terminator, το WALL-E από την ταινία κινουμένων σχεδίων της Pixar που πραγματικά ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του, το R2D2 και το C3PO από τα Star Wars, Transformers, αλλά και το Metal Alien.

ΕΚΘΕΣΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Κλείσε εισιτήρια εδώ

Στον χώρο επίσης θα βρίσκονται και ρομπότ-φαινόμενα στον κόσμο της τεχνολογίας, όπως το ΚΟΚΟ, ένα σκυλορομπότ που διαθέτει εντυπωσιακή ακρίβεια και χορεύει εκπληκτικά και εκτελεί διάφορα κόλπα που καθηλώνουν το κοινό. Το ΚΟΚΟ αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα της εξέλιξης της ρομποτικής στον τομέα της ψυχαγωγίας. Το ΑΟΒΟ ένα service robot που βρίσκει εφαρμογή στον χώρο των νοσοκομείων, βοηθώντας στην παροχή φροντίδας και υποστήριξης στους ασθενείς, αλλά και την PUDU, ένα cat robot που έγινε το πρώτο service robot για την αλυσίδα McDonald’s. Αυτό το ρομπότ αναλαμβάνει τη διανομή των παραγγελιών με ασφάλεια και ακρίβεια στα εστιατόρια, βοηθώντας στην εξυπηρέτηση των πελατών.

ΕΚΘΕΣΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Κλείσε εισιτήρια εδώ

Παρουσιάζονται επίσης, συλλεκτικές ρέπλικες, διάφορα μοντέλα INFO ROBOTS, τα οποία προσφέρουν πληροφορίες και βοήθεια στο κοινό και έχουν εφαρμογές σε νοσοκομεία, αεροδρόμια και πολλούς άλλους τομείς, καθώς και βιομηχανικά ρομπότ.

ΕΚΘΕΣΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Κλείσε εισιτήρια εδώ

Η έκθεση αναδεικνύει και τις καινοτόμες εφαρμογές του Nano Chip και των 3D Printers & 3D Hologram innovations, προσφέροντας μια ενδιαφέρουσα εικόνα του πώς η τεχνολογία συμβάλλει στη δημιουργία μελλοντικών λύσεων και εφαρμογών σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους και σε διαφορετικά κομμάτια της καθημερινότητας.

ΕΚΘΕΣΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Κλείσε εισιτήρια εδώ

Το τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό κομμάτι της έκθεσης αφορά την τεχνολογία AI, ή αλλιώς, την τεχνητή νοημοσύνη. Αυτή η τεχνολογία αντιπροσωπεύει μια από τις πιο σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της πληροφορικής και της τεχνολογίας.

Η τεχνητή νοημοσύνη δίνει στις μηχανές τη δυνατότητα να μάθουν, να λύνουν προβλήματα και να προσομοιώνουν ανθρώπινη νοημοσύνη. Και στην Έκθεση μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να την κατανοήσουν καλύτερα μέσα από παραδείγματα και απλές εφαρμογές.

ΕΚΘΕΣΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Κλείσε εισιτήρια εδώ

Η έκθεση World of Robots ανοίγει ένα παράθυρο στον συναρπαστικό κόσμο της ρομποτικής, παρουσιάζοντας μια ενδιαφέρουσα αναδρομή στην εξέλιξη των ρομπότ από τα πρώτα τους βήματα έως τη σύγχρονη εποχή. Αυτή η αναδρομή αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία έχει εξελιχθεί και προχωρήσει πέρα από τα προσδοκώμενα, ενσωματώνοντας τα ρομπότ στην καθημερινή μας ζωή, από την υγεία και την ιατρική, όπου οι ρομποτικές χειρουργικές επεμβάσεις αποτελούν πραγματικότητα, μέχρι τη βιομηχανία όπου βιομηχανικά ρομπότ αυξάνουν την αποτελεσματικότητα της παραγωγής.

More info: World of Robots, The exhibition

Δημοφιλή