Ξανά πάνω από 4.000 οι νεκροί στη Ινδία - Φόβος στις πόλεις, εξάπλωση του κορονοϊού στην επαρχία

Εκκλήσεις για αυστηρό εθνικό lockdown. Επιστρατεύονται ιατρικού προσωπικού που έχει υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις.
DIPTENDU DUTTA via Getty Images

Και πάλι από 4.000 τα ημερησία κρούσματα κορονοϊού στην Ινδία αφού έφτασαν τα 4.092 ενώ καταγράφηκαν ακόμη 403.738 νέα κρούσματα.

Πλέον συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της Covid-19 έχουν φτάσει τα 22,3 εκατ. και οι νεκροί τους 243.362.

Τα αυστηρά lockdowns που επιβλήθηκε σε πολλές κρατίδια δεν φαίνεται να επαρκούν, τουλάχιστον επί τους παρόντος, να βοηθήσουν στην ανάσχεση της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού που αν και αρχικά ήταν σε έξαρση της πόλεις, τώρα εξαπλώνεται ταχύτατα και στα χωριά όπου καταφεύγουν τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι των αστικών κέντρων.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση πρόκειται να επιστρατεύσει εκατοντάδες μέλη του ιατρικού προσωπικού που έχουν υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις, για να υποστηρίξει το υγειονομικό σύστημα της χώρας, που έχει ξεπεράσει τα όρια του, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της χώρας, καθώς η Ινδία προσπαθεί να αντιμετωπίσει το κύμα των μολύνσεων, αλλά και θανάτων από την COVID-19.

Στην Ινδία ακούγονται εξαγριωμένες φωνές, για την επιβολή ολικού εθνικού λοκντάουν.

Περίπου 400 πρώην ιατρικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, αναμένεται ότι θα κληθούν σε υπηρεσία με την υπογραφή συμβολαίων που θα έχουν ανώτατη χρονική διάρκεια 11 μηνών, όπως ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του, το ίδιο υπουργείο, προσθέτοντας ότι άλλοι στρατιωτικοί γιατροί έχουν επιλεγεί για την προσφορά συμβουλών μέσω του διαδικτύου.

Hindustan Times via Getty Images
Hindustan Times via Getty Images
Hindustan Times via Getty Images
Hindustan Times via Getty Images
Pacific Press via Getty Images
Pacific Press via Getty Images
Hindustan Times via Getty Images

Πηγή: Reuters

Δημοφιλή