Ξεκινά η αποκατάσταση των σχολικών μονάδων σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα

Οι «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.)» θα αναθέσουν τον σχεδιασμό και την εκτέλεση των έργων.
Anadolu via Getty Images

Σήμερα καθορίστηκε η διαδικασία για την αποκατάσταση των σχολικών μονάδων σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, που επλήγησαν από τις κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias».

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έθεσε τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.)» ως αναθέτουσα αρχή για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση των έργων στα σχολεία, έργα τα οποία χωρίζονται σε 6 συμβάσεις και πρόκειται να υλοποιηθούν με κόστος 30,5 εκατ. ευρώ, χρήματα που αποτελούν δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Τα έργα πρόκειται να υλοποιηθούν με βάση τη σχετική νομοθεσία κατεπείγουσας εκτέλεσης, όπως προβλέπεται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας. Οι εν λόγω σχολικές μονάδες βρίσκονται στους δήμους Τρικκαίων, Φαρκαδόνας, Παλαμά, Βόλου και Δομοκού.

Σημειώνεται ότι για κάθε μια από τις οποίες θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστή διαγωνιστική διαδικασία για την ανάθεση της αντίστοιχης σύμβασης.

Η αποκατάσταση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εργασίες οικοδομικές, υδραυλικές, βελτίωσης των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, ενεργειακής αναβάθμισης, ανακατασκευής του περιβάλλοντος χώρου των σχολικών μονάδων, ώστε να καταστούν εκ νέου λειτουργικές, να εκσυγχρονιστούν και να αναβαθμιστούν.

Αναλυτικός Πίνακας Σχολικών Μονάδων:

Δημοφιλή