Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το νέο επιμορφωτικό πρόγραμμα της Μέριμνας

Ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών ώστε να κατανοούν τις ανάγκες των παιδιών και εφήβων που αντιμετωπίζουν την απώλεια, το πένθος ή μια απειλητική για τη ζωή ασθένεια.
.
selimaksan via Getty Images
.

Οπως ανακοινώνει η Μέριμνα, η εταιρεία που προσφέρει στήριξη και ανακούφιση στα παιδιά που έχουν ανάγκη στις δύσκολες στιγμές του πένθους και της, απειλητικής για τη ζωή, αρρώστια, ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους τρεις νέους κύκλους του επιμορφωτικού προγράμματος ΣΥΝ-ΔΕΣΜΟΙ που στόχο έχει την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών ώστε να κατανοούν τις ανάγκες των παιδιών και εφήβων που αντιμετωπίζουν την απώλεια, το πένθος ή μια απειλητική για τη ζωή ασθένεια στην οικογένειά τους, ζητήματα ιδιαίτερα κρίσιμα την περίοδο της πανδημίας της Covid-19 και να τα στηρίζουν με επάρκεια ώστε να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

Το πρόγραμμα αυτό έχει ήδη πραγματοποιηθεί τρεις φορές (Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο 2022) με μεγάλη επιτυχία και το επόμενο διάστημα, θα πραγματοποιηθούν 3 ακόμα κύκλοι επιμόρφωσης, ούτως ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς να επιλέξουν τον πιο κατάλληλο γι’ αυτούς χρόνο.

Ο πρώτος κύκλος θα υλοποιηθεί μεταξύ 21.09.2022 και 07.10.2022.
Ο δεύτερος κύκλος θα υλοποιηθεί μεταξύ 19.10.2022 και 04.11.2022.
Ο τρίτος κύκλος θα υλοποιηθεί μεταξύ 23.11.2022 και 09.12.2022.

Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο και τη μεθοδολογία της επιμόρφωσης αλλά και τη διαδικασία της εγγραφής μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα της Μέριμνας “ΣΥΝ-ΔΕΣΜΟΙ- Στηρίζοντας τη Σχολική Κοινότητα στη σκιά της πανδημίας” πήρε το 3ο Ευρωπαϊκό Βραβείο Ψυχικής Υγείας 2021 (EU MENTAL HEALTH AWARD 2021).

Πήγαινε στην αρχική σελίδα