Ξεκίνησαν τα σεμινάρια της «Δελφικής Ακαδημίας Ευρωπαϊκών Σπουδών»

Απευθύνονται πρωτίστως σε υποψήφιους διδάκτορες και μεταπτυχιακούς φοιτητές, αλλά και τελειόφοιτους προπτυχιακούς φοιτητές με μια ομάδα εξαιρετικών καθηγητών διεθνώς.
.
.
George Pachantouris via Getty Images

Στη διοργάνωση με τίτλο «Δελφική Ακαδημία Ευρωπαϊκών Σπουδών» προχωρά το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, με την οικονομική υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με αντικείμενο την πολιτιστική πολιτική στην Ευρώπη σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους.

Ο λόγος για εντατικά διεπιστημονικά σεμινάρια σεμινάρια που ξεκίνησαν στις 12 Ιουνίου και θα διαρκέσουν ως τις 25 του ίδιου μήνα πρωτίστως για υποψήφιους διδάκτορες και μεταπτυχιακούς φοιτητές, αλλά και τελειόφοιτους προπτυχιακούς φοιτητές.

Θα συμμετάσχουν φοιτητές από Πανεπιστήμια του εξωτερικού και της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων των Χάρβαρτ, Γιέιλ, Οξφόρδης, Χούμπολτ, King’s College (Λονδίνο), Πανεπιστήμιο Duke.

Τα σεμινάρια διδάσκονται στην αγγλική γλώσσα από διεθνώς καταξιωμένους επιστήμονες.

Η φοίτηση είναι δωρεάν.

Γενικό θέμα των σεμιναρίων 2022 : «Cultural Politics in Europe: Ideologies, National ‘Traditions’ and Transnational /Transcultural Relations» («Πολιτιστική Πολιτική στην Ευρώπη: Εθνικές Παραδόσεις και Διαπολιτισμικές Σχέσεις»).

Θα διδάξουν οι καθηγητές:

James Faubion, Radoslav Tsanoff Professor of Anthropology, Emeritus, Πανεπιστήμιο Rice.

Susan Rubin Suleiman, C. Douglas Dillon Research Professor of the Civilisation of France and Research Professor of Comparative Literature, Emerita, Χάρβαρντ.

Οι διδάσκοντες προσεγγίζουν το θέμα τους διεπιστημονικά, αντλώντας τόσο από τις ανθρωπιστικές όσο και από τις κοινωνικές επιστήμες, συμπληρώνονται, δε, από εξειδικευμένο ερευνητικό εργαστήριο workshop ή επιπλέον διαλέξεις επισκεπτών.

Το πρόγραμμα και η ακαδημαϊκή λειτουργία της Δελφικής Ακαδημίας Ευρωπαϊκών Σπουδών επιβλέπεται από διεθνή Επιτροπή, με πρόεδρο τον καθηγητή Παναγιώτη Ροϊλό καθηγητή Ελληνικών Σπουδών, κατόχου της Εδρας Γ. Σεφέρη στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Η Διεθνής Επιτροπή απαρτίζεται από τους Καθηγητές:

Homi Bhabha, (Χάρβαρντ, Director of the Mahindra Humanities Center)

Γιώργο Δερτιλή (École des Hautes Etudes en Sciences Sociales, Παρίσι)

Peter Frankopan (Οξφόρδη)

Michelle Lamont (Χάρβαρντ)

Spiros Pollalis (Χάρβαρντ)

Dimitrios Yatromanolakis (Πανεπιστήμιο Johns Hopkins )

Δημοφιλή