ΔΙΕΘΝΕΣ
02/06/2018 10:30 EEST | Updated 02/06/2018 10:36 EEST

«Ξύπνησα και δεν αναγνώριζα τη γυναίκα μου». Η απίστευτη ιστορία ενός άνδρα που έχασε δυο φορές τη μνήμη του

francescoch via Getty Images

Ένα απροσδόκητο περιστατικό το Σεπτέμβριο του 2016 κατάφερε να διαταράξει την ευτυχισμένη ζωή των Adam και Rachel Gonzalez που έκλειναν τέσσερα χρόνια παντρεμένοι στην Αριζόνα. Ο άντρας ξύπνησε και δε θυμόταν τίποτα από τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Πώς η υπομονή της συζύγου και οι παραινέσεις της μητέρας του κατάφεραν να σώσουν το γάμο τους και να επαναφέρουν τη μνήμη του άτυχου άντρα που ήταν όμηρος του ίδιου περιστατικού το 2001.

 Ο πρώτος γάμος του Adam έληξε το 2001 έχοντας αποκτήσει δυο παιδιά. Η νέα του σχέση δεν τελείωσε τόσο «ειρηνικά», καθώς η πρώην του τον έσφιξε με ηλεκτρικό καλώδιο αφήνοντάς τον αναίσθητο στο ίδιο του το γκαράζ. Μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο η καρδιά του σταμάτησε τρεις φορές. Έπεσε σε κώμα για τέσσερις μήνες. Όταν ξύπνησε ο 35χρονος δε θυμόταν τίποτα. «Δεν ήξερα ποιος ήμουν, πόσω μάλλον ότι ήμουν χωρισμένος και είχα δυο παιδιά» συμπληρώνει. Παρέμεινε ένα χρόνο στο νοσοκομείο κι έμαθε να μιλά και να περπατά από την αρχή. Είχε ξεχάσει τα πάντα από το παρελθόν του. Σταδιακά έμαθε τα παιδιά του. «Πώς γίνεται να ξεχνάς τα ίδια σου τα παιδιά;» διερωτάται στο BBC

 Το 2012 άρχισε να μιλά με τη Rachel διαδικτυακά και με τον καιρό ήταν μαζί. «Ήταν τόσο cool και τόσο όμορφος» παραδέχεται στο ίδιο αφιέρωμα η Rachel. To 2015 παντρεύτηκαν σε ένα ξωκκλήσι έξω από το Phoenics. Ωστόσο 4 χρόνια μετά, εκείνο το Σεπτέμβριο, όλες αυτές οι αναμνήσεις χάθηκαν. Αμέσως η Rachel τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

 

 

 Ο Adam θυμόταν μόνο ένα άτομο που μπορούσε να τον βοηθήσει στην επαναφορά της μνήμης του. Τη μητέρα του και της τηλεφώνησε αμέσως. Εκείνη έσπευσε να τον βοηθήσει επισημαίνοντας του ότι η Rachel τον αγαπά πραγματικά. Έτσι, ξεκίνησαν να βγαίνουν ξανά ραντεβού στο νοσοκομείο και να γνωρίζει ξανά ο ένας τον άλλον. «Μου έδειχνε φωτογραφίες που στέλναμε ο ένας στον άλλον από μια εφαρμογή που αποκαλούσα Myspace, ωστόσο λεγόταν Facebook», υπογραμμίζει.

Ωστόσο δεν ήταν όλα εύκολα. Κάποια η στιγμή ο Adam ζήτησε να χωρίσουν «Δε με ελκύεις πια» της είπε. Όταν το άκουσε αυτό η Rachel κατέρρευσε. «Είναι πολύ δύσκολο να αγαπάς κάποιον που έχει αλλάξει και δείχνει ότι δε σε θέλει καθόλου» εξομολογήθηκε.

Αυτά τα εμπόδια ξεπεράστηκαν όταν ο άνδρας γύρισε σπίτι και την είδε πόσο περιποιητική ήταν με τα παιδιά και με τον ίδιο. Το υποσυνείδητό του δεν είχε αλλάξει για αυτή, επιβεβαιώνει το αφιέρωμα.

Πλέον όλα κυλούν φυσιολογικά στην οικογένειά τους. Η Rachel επιβεβαιώνει ότι είναι διατεθειμένη να τον βοηθήσει ξανά σε οποιοδήποτε άλλο επεισόδιο απώλειας μνήμης. Οι γιατροί στέκονται διαρκώς δίπλα του. Πλέον κοιτούν το μέλλον με αισιοδοξία. Ο Adam έχει γίνει πάστορας στην εκκλησία.

 «Όλη μου η ζωή άλλαξε ριζικά και ήταν μια γλυκιά καταστροφή», καταλήγει

 

Πηγή: BBC 

 

Sponsored Post