ΠΟΛΙΤΙΚΗ
03/04/2018 10:07 EEST | Updated 03/04/2018 10:10 EEST

Γαϊτανάκι επικίνδυνων δηλώσεων από την κυβέρνηση: ΝΔ κατά Τσίπρα και Καμμένου για τα εθνικά θέματα

NurPhoto via Getty Images

Για επικίνδυνα παιχνίδια στα εθνικά θέματα από την πλευρά της κυβέρνησης κάνει λόγο η ΝΔ στη σκιά της προσωπικής επίθεσης που εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος εναντίον του Ταγιπ Ερντογαν, χαρακτηρίζοντας τον ούτε λίγο ούτε πολύ τρελό.

Στην οδό Πειραιώς θεωρούν μάλιστα ότι οι αναφορές του υπουργού Άμυνας δεν ήρθαν ως κεραυνός έν αιθρία, αλλά στην πραγματικότητα πήρε τη σκυτάλη από τον Αλέξη Τσίπρα, μετά και την επίσημη ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου που χαρακτήριζε τον Τούρκο Πρόεδρο «Σουλτάνο».

Ήδη από χθες η αξιωματική αντιπολίτευση έσπευσε να χαρακτηρίσει ως «ανάξιο σχολιασμού» το παραλήρημα του κ. Καμμένου σημειώνοντας ότι είναι ο ίδιος «ανάξιος για τη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας».

Προκαλεί δε εντύπωση το γεγονός ότι λίγη ώρα πριν τις επίμαχες αναφορές του κ.Καμμένου, σύσσωμα τα μέλη που συμμετείχαν στην κλειστή συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλισμών και άμυνας στη Βουλή, παρείχαν πλήρη στήριξη στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων ως προς την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της.

Αυτό το κλίμα συναίνεσης - εκτιμούν τα γαλάζια στελέχη - υπονομεύεται από τις κατά καιρούς δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών, όπως προσφάτως του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη ο οποίος πρότεινε την ανταλλαγή των οκτώ Τούρκων αξιωματικών με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που εξακολουθούν να κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Για αυτό το λόγο οι επιτελείς της οδού Πειραιώς επιμένουν να υποστηρίζουν ότι είναι η ίδια η κυβέρνηση η οποία υπονομεύει και εκθέτει τη χώρα διεθνώς, κάνοντας λόγο για «ασόβαρη και επικίνδυνη» να διαχειριστεί της υπόθεση των κρατουμένων Ελλήνων στρατιωτικών.

Sponsored Box