ΔΙΕΘΝΕΣ
15/08/2020 08:05 EEST

Γαλλία: Ποδηλάτες αποκόμισαν τρομακτικά σημάδια από χαλάζι σε μέγεθος αυγού

«Ηταν τρελό, το χαλάζι ήταν τόσο μεγάλο».

Tim Declercq/Instagram

Το δεύτερο στάδιο του ποδηλατικού αγώνα Critérium du Dauphiné κατέληξε σε χάος καθώς οι ποδηλάτες χτυπήθηκαν από έντονη χαλαζόπτωση.

Λίγα χιλιόμετρα πριν από τον τερματισμό, στην κορυφή του Κολ ντε Πορτ της νοτιοδυτικής Γαλλίας, οι αγωνιζόμενοι έπεσαν σε σφοδρή κακοκαιρία, την οποία θα θυμούνται για πολύ καιρό, χάρη στα τρομακτικά σημάδια που αποκόμισαν.

Το χαλάζι έπεφτε σε μέγεθος... αβγού με αποτέλεσμα πολλοί αθλητές να αποχωρήσουν από την κούρσα με μελανιές σε όλο τους το σώμα.

Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες του Βέλγου Τιμ Ντεκλέρκ, του οποίου το κορμί έγινε κυριολεκτικά πουά.

«Λες και ο αγώνας δεν ήταν αρκετά επώδυνος για τα πόδια», έγραψε ο ίδιος στο Instagram.

Ενας άλλος αναβάτης, ο Γκι Νιβ, δήλωσε: «Ηταν τρελό, το χαλάζι ήταν τόσο μεγάλο. Συνήθως, όταν πέφτει τέτοιο χαλάζι, ο κόσμος κλείνεται σπίτι του αλλά εμείς συνεχίζαμε την κούρσα για περίπου 2 χιλιόμετρα έως την κορυφή της ανάβασης». Και πρόσθεσε: «Λυπήθηκα τους θεατές στο πλάι του δρόμου, επειδή ήταν εκεί χωρίς κανένα καταφύγιο. Ηταν αρκετά επώδυνο».

Για την ιστορία, το δεύτερο στάδιο των 135 χιλιομέτρων, που ξεκίνησε στη Βιέννη, κέρδισε ο Σλοβένος Πρίμοζ Ρόγκλιτς, ο οποίος απέσπασε το προβάδισμα στο τελευταίο χιλιόμετρο και τερμάτισε οκτώ δευτερόλεπτα μπροστά από τον Γάλλο Τιμπό Πινό.

(με πληροφορίες από CNN)