Γάλλος έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ με τα περισσότερα άλματα bungee jumping σε 24 ώρες

Δεν τα λες και λίγα.
.
.
Facebook/Highland Fling Bungee

Ενας Γάλλος σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ με τα περισσότερα άλματα bungee jumping σε ένα 24ωρο.

Ο Φρανσουά-Μαρί Ντιμπόν πραγματοποίησε τον διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό των 765 αλμάτων στο Πίτλοχρι της Σκωτίας, ξεπερνώντας εύκολα το προηγούμενο ρεκόρ του Νεοζηλανδού Μάικ Χέρντ, το οποίο κατείχε από το 2017, με 430 άλματα.

Ξεκινώντας το επίτευγμά του το πρωί της Τρίτης, ο Ντιμπόν ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ μετά από μόλις 12 ώρες αλμάτων.

Αλλά δεν του έφτανε αυτό. Μετά από 50 λεπτά ανάπαυσης συνέχισε τις «πτώσεις» όλη τη νύχτα πριν ολοκληρώσει το πρωί της Τετάρτης.

Ο Ντιμπόν, ο οποίος εργάζεται ως αναλογιστής (σ.σ. επαγγελματίας που ασχολείται με την οικονομική επίπτωση του κινδύνου και της αβεβαιότητας) στη Σουηδία, είχε προηγουμένως μιλήσει για το πώς το bungee jumping τον βοήθησε να ξεπεράσει τον φόβο του για τα ύψη. Οπως επισήμανε, επέλεξε τη Σκωτία ως τοποθεσία του λόγω της αγάπης του για τη χώρα και τους ανθρώπους της.

Κάθε άλμα του ήταν από ύψος 40 μέτρων και επιβλέπονταν από ειδική επιτροπή.

Η Τζοάν Μπρεντ, κριτής από τα Ρεκόρ Γκίνες, επαλήθευσε την καλύτερη επίδοση, λέγοντας ότι η προσπάθεια του Ντιμπόν «παρέχει έμπνευση».

«Νιώθω υπέροχα, νιώθω πολύ χαρούμενος. Νιώθω ευγνώμων για την ομάδα που με περιτριγυρίζει τις τελευταίες 24 ώρες, που μου έδωσε την ενέργειά της που με κράτησε μέχρι το τέλος» είπε αργότερα ο ίδιος στον Guardian.

Η μεγαλύτερη δυσκολία κατά τη διάρκεια των 24 ωρών ήταν ό,τι είχε να κάνει με το κλίμα της Σκωτίας.

«Νομίζω ότι ήταν η βροχή, αυτό ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι - έκανε πολύ κρύο, αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο φυσικά», είπε. «Αλλά εκτός από αυτό, τίποτα δεν ήταν πραγματικά δύσκολο. Ολα πήγαν καλά, ήμασταν πραγματικά τυχεροί».

(με πληροφορίες από Guardian)

Δημοφιλή