Γυναίκα ανακάλυψε χειρουργικό εργαλείο «μεγέθους πιάτου» στο σώμα της μετά την επέμβαση

Η γυναίκα υπέφερε από κοιλιακούς πόνους για 18 μήνες μετά την καισαρική τομή μέχρι που ο υπέρηχος αποκάλυψε ότι ένας «συσπειρωτήρας Alexis» είχε αφεθεί κατά λάθος μέσα της.
STRINGER via Reuters

Σε μια γυναίκα από τη Νέα Ζηλανδία που υπέφερε από κοιλιακούς πόνους για 18 μήνες μετά από καισαρική βρέθηκε να έχει ένα χειρουργικό εργαλείο - ένας διαστολέα Alexis, ή AW - στο μέγεθος ενός πιάτου μέσα στην κοιλιά της.

Μετά τις αρχικές έρευνες σχετικά με την υπόθεση, το νοσοκομείο ισχυρίστηκε ότι δεν είχε παραλείψει να κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες πριν και μετά την καισαρική στην οποία υποβλήθηκε η γυναίκα όταν ήταν περίπου 20 ετών.

Ωστόσο, σήμερα (4/9) η επίτροπος Υγείας και Αναπηρίας της Νέας Ζηλανδίας, Μόραγκ Μακντάουελ, διαπίστωσε ότι το νοσοκομείο Te Whatu Ora Auckland παραβίασε τον κώδικα δικαιωμάτων των ασθενών, αναφέρει ο Guardian.

Σε έκθεσή της η Μακντάουελ αναφέρει λεπτομερώς ότι η γυναίκα υποβλήθηκε σε προγραμματισμένη καισαρική τομή λόγω ανησυχιών για τον πλακούντα. Το ιατρικό προσωπικό ξέχασε μέσα της έναν διαστολέα, με αποτέλεσμα το επόμενο χρονικό διάστημα - για 18 μήνες - να υποφέρει από πόνους. Το χειρουργικό εργαλείο ανακαλύφθηκε τυχαία σε αξονική τομογραφία κοιλίας. Ο διαστολέας που έχει το μέγεθος πιάτου, δεν φαινόταν στις ακτινογραφίες.

Τελικά αφαιρέθηκε από την κοιλιακή χώρα της γυναίκας το 2021, περίπου 18 μήνες μετά την αρχική επέμβαση και έπειτα από αρκετές επισκέψεις στον παθολόγο της.

Σε μια περίπτωση, ο πόνος της ήταν τόσο έντονος που επισκέφθηκε το τμήμα επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο της πόλης του Όκλαντ.

Δημοφιλή