Γυναίκα κληρικός δέχεται πυρά για τα τατουάζ στα χέρια της

Η Εκκλησία της Αγγλίας υπερασπίζεται τον διορισμό της.
.
.
canterbury-cathedral.org

Μια γυναίκα κληρικός της Εκκλησίας της Αγγλίας δέχεται αντιδράσεις για τα τατουάζ στα χέρια της, αφού ανακοινώθηκε ότι θα είναι η επόμενη ψάλτρια και επικεφαλής της λατρείας σε έναν εξέχοντα καθεδρικό ναό της χώρας.

Ο λόγος για την αιδεσιμότατη Γουέντι Ντάλριμπλ που είναι κληρικός και σύντομα θα γίνει μόνιμα διορισμένη κανονική λειτουργός στον καθεδρικό ναό του Καντέρμπουρι στην Αγγλία.

Η Ντάλριμπλ δέχτηκε αντιδράσεις στο Διαδίκτυο, αφού ο καθεδρικός ναός ανέβασε στο Twitter την ανακοίνωση με μια εικόνα της, που αποκαλύπτει τα πολλά τατουάζ στο χέρι της. Ένας χρήστης έγραψε: «Τα τατουάζ είναι αηδιαστικά και θα έπρεπε να την αποκλείσουν από κάθε θρησκευτικό ρόλο».

Εκπρόσωπος του καθεδρικού ναού του Καντέρμπουρι δήλωσε την Τετάρτη (12/7) ότι η αρνητική αντίδραση είναι «απαράδεκτη». Ο Καθεδρικός Ναός του Καντέρμπουρι απενεργοποίησε τα σχόλια στην ανάρτηση λίγο μετά την ανακοίνωσή της.

Η Ντάλριμπλ απάντησε στο tweet λέγοντας ότι είχε ανάμεικτα συναισθήματα για την αποχώρηση από την τρέχουσα εκκλησία της, αλλά ήταν «ενθουσιασμένη για το επόμενο μέρος του ταξιδιού».

Τα τελευταία οκτώ χρόνια ήταν η εφημέριος των Αγίων Πάντων με την Αγία Τριάδα στο Λάφμπορο της Αγγλίας, στην επισκοπή του Λέστερ. Στο ρόλο της Ντάλριμπλ , βοήθησε να μετατραπεί η εκκλησία σε μια διαπολιτισμική λατρευτική κοινότητα, η οποία έκανε την εκκλησία να μην αποκλείει κανέναν άνθυρωπο από διαφορετικά υπόβαθρα, όπως αναφέρεται στη New York Post.

Ο αρχιερέας του Καντέρμπουρι Ντέιβιντ Μοντέιθ, ένας Βορειοϊρλανδός Άγγλος ιερέας της Εκκλησίας της Αγγλίας, απάντησε στο διαδικτυακό μίσος του Twitter λέγοντας εν μέρει ότι «λυπάται για τα σχόλια που δέχτηκε η Ντάλριμπλ».

Ένας εκπρόσωπος του Καθεδρικού Ναού του Καντέρμπουρι δήλωσε επίσης στο Fox News Digital: «Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων για τον διορισμό της Wendy ήταν εξαιρετικά θετικά, δυστυχώς υπήρξαν κάποιες διαδικτυακές προσβολές σχετικά με την εμφάνισή της από έναν μικρό αριθμό ατόμων – δυστυχώς, μια κοινή εμπειρία για πολλές γυναίκες». Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η Ντάλριμπλ λυπήθηκε αλλά είναι ευγνώμων για την υποστήριξη από τον Ντέιβιντ Μοντέιθ

Η Ντάλριμπλ είναι παντρεμένη με συνταξιούχο αστυνομικό. Έχει τρία παιδιά και δύο εγγόνια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Καθεδρικού Ναού του Καντέρμπουρι. Η Ντάλριμπλ διορίστηκε στο νέο της ρόλο στις 9 Ιουλίου.

Στην ανακοίνωση του διορισμού της, ο καθεδρικός ναός σημείωσε επίσης στην ιστοσελίδα του: «Κατά την πρόσληψη για αυτόν τον νέο ρόλο, ο καθεδρικός ναός, σε συνεννόηση με τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι, αναζήτησε έναν συνάδελφο με δημιουργικό ταλέντο για να υποστηρίξει τη ζωή του καθεδρικού ναού, διατηρώντας όλα όσα είναι ήδη καλά, αλλά και αναπτύσσοντας τόσο τη λατρεία όσο και τις εκδηλώσεις για να βοηθήσει στην εκπλήρωση της φιλοδοξίας του καθεδρικού ναού να υπηρετεί τη Μητρόπολη και την Κοινωνία με ολοένα και πιο ζωντανούς, στοχαστικούς και ευφάνταστους τρόπους. Η Wendy θα ξεκινήσει το νέο της ρόλο στο Κάντερμπερι το φθινόπωρο του 2023».

Ο καθεδρικός ναός του Κάντερμπερι ιδρύθηκε από τον Άγιο Αυγουστίνο το 597 μ.Χ. Είναι ένας «μοναδικός τόπος λατρείας, ένας σημαντικός προορισμός προσκυνήματος, ένα αριστούργημα τέχνης και αρχιτεκτονικής και ένας από τους πιο επισκέψιμους ιστορικούς χώρους του Ηνωμένου Βασιλείου», σημειώνει ο καθεδρικός ναός στην ιστοσελίδα του.

Δημοφιλή