ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/08/2018 20:02 EEST | Updated 08/08/2018 22:14 EEST

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: Με αίτηση θα δίνεται ο κατάλογος των θυμάτων στο Μάτι

Eurokinissi

Ενώ πληθαίνουν τα αιτήματα από κόμματα και ΜΜΕ για δημοσιοποίηση των ονομάτων των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μας ενημερώνει πως τελικά μπορούμε να τα μάθουμε: με αίτημα. 

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, «ο κατάλογος με τα ονόματα των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική τηρείται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην οποία μπορούν να απευθύνονται όσοι θέλουν να λάβουν γνώση, έπειτα από αίτησή τους».

Η ηλεκτρονική διεύθυνση της ΓΓΠΠ είναι η Civilprotection.gr και η ταχυδρομική: Ευαγγελιστρίας 2, 105 63 Αθήνα. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας της ΓΓΠΠ είναι τα ακόλουθα: 2131510163, 2131510186, 2131510176.

Να πούμε ωστόσο ότι μόλις δημοσιοποιήθηκαν τα τηλέφωνα στα οποία μπορεί να απευθυνθεί το κοινό, η HuffPost Greece προσπάθησε να επικοινωνήσει, αλλά... αναμείναμε στο ακουστικό μας. Δεν απάντησε κανείς σε κανένα από παραπάνω τρία τηλέφωνα.  

Πάντως, αύριο, Πέμπτη, στις 2 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και θα ανακοινώσει το νέο σχέδιο για την Πολιτική Προστασία. 

Στους 92 οι νεκροί

Μέχρι στιγμής η λίστα αυτή περιέχει 92 ονόματα. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την πυροσβεστική, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81. Παραμένουν δε οι δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί, με διαθέσιμο DNA, οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα.

Επίσης 9 από τους νεκρούς των πυρκαγιών ήταν άτομα που κατέληξαν στο νοσοκομείο. 

Η εισαγγελική έρευνα 

Όσο για την εισαγγελική έρευνα, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, μέχρι τώρα έχουν εξεταστεί 25 μάρτυρες, αριθμός που αναμένεται να φτάσει τους 30 στο τέλος της έρευνας. Με βάση τη λίστα των θυμάτων, η  Εισαγγελία Αθηνών έστειλε παραγγελία για την εξέταση των συγγενών των θυμάτων στα αστυνομικά τμήματα Ραφήνας και Νέας Μάκρης αλλά και το Λιμεναρχείο της Ραφήνας.

Παράλληλα, σήμερα εξετάστηκε και ο νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλη Ματθαιόπουλου. Να θυμίσουμε ότι η προκαταρκτική εξέταση διενεργείται ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος με τη συνάδελφό του εισαγγελέα πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη.