Γεραπετρίτης: Καλοδεχούμενη μια πρόταση μομφής, η ΑΔΑΕ έπρεπε να ενημερώσει πρώτα τον πρωθυπουργό

Όπως είπε, ο κ. Ράμμος καθίσταται μέρος πολιτικού παιχνιδιού, λίγους μήνες πριν τις εκλογές.
.
.
Eurokinissi

«Καλοδεχούμενη» χαρακτήρισε μια ενδεχόμενη πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, λέγοντας πως θα δοθεί ευκαιρία να «συζητήσουμε για τις δύο κυβερνητικές θητείες».

Όσον αφορά στις παρακολουθήσεις ο κ. Γεραπετρίτης εξέφρασε την απορία «πώς είναι δυνατόν αυτήν τη στιγμή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι δημοσιογραφικοί βραχίονες του ΣΥΡΙΖΑ να γνωρίζουν εδώ και καιρό πράγματα τα οποία δεν γνώριζε κανείς...πώς είναι δυνατόν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι δημοσιογραφικοί βραχίονες του ΣΥΡΙΖΑ να γνωρίζουν όλα αυτά τα οποία μόλις χθες ο πρόεδρος της
ΑΔΑΕ ενεχείρισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Φτάνουμε στο άτοπο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι γνώριζε και εξέτρεψε το πολίτευμα ενώ ο ίδιος εδώ και πολλούς μήνες γνώριζε όλα αυτά τα οποία μόλις χθες φέρεται να έχει ενημερωθεί από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ».

Υποστήριξε μάλιστα ότι η κυβέρνηση δεν είχε καμία ενημέρωση και καμία έκθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών δεν είχε φτάσει στον κ. Μητσοτάκη.

Στην ερώτηση αν η ΕΥΠ προχωρούσε σε αποφάσεις που υπερέβαιναν τις αρμοδιότητές της, ο κ. Γεραπετρίτης είπε πως «εάν συνέβαινε αυτό είναι καταδικαστέο».

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως τα «ζητήματα εθνικής ασφαλείας δεν πρέπει να να είναι βορά στο πολιτικό παιχνίδι», στρέφοντας τα «πυρά» του προς τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ στον οποίο καταλόγισε ευθύνες για πώς είναι δυνατόν να ενημερωθεί πρώτα ο κ. Τσίπρας και μετά ο κ. Μητσοτάκης. «Η ΑΔΑΕ δεν είναι δικαστήριο. Η νομοθεσία προβλέπει για θέματα εθνικής ασφάλειας την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας και των αρχηγών κομμάτων. Για πρώτη φορά ο κ. Ράμμος επέλεξε να αλλάξει την ερμηνεία της νομοθεσίας και να ενημερώσει πρώτα τον κ. Τσίπρα»

Με την ενέργεια αυτή να δώσει «προσωποποιημένη ενημέρωση», όπως είπε, «ο κ. Ράμμος καθίσταται μέρος πολιτικού παιχνιδιού λίγους μήνες πριν τις εκλογές». Στο ερώτημα εάν με την ενέργεια αυτή ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ καθίσταται υπόλογος, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι «υπάρχουν δικαστήρια που κρίνουν ανάλογες υποθέσεις», προσθέτοντας πως εάν ο κ. «Ράμμος είχε διαπιστώσεις ότι υπήρχε συνταγματική παραβίαση όφειλε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό». Καταλήγοντας είπε ότι επί 3,5 χρόνια ο κ. Ράμμος ουδέποτε έχει μιλήσει με τον πρωθυπουργό.

Δημοφιλή