Γερμανός δηλητηρίαζε το κολατσιό των συναδέλφων του - Ερευνώνται 21 θάνατοι

Ένα από τα θύματά του έμεινε «φυτό» και δύο υπέστησαν νεφρική ανεπάρκεια.
Jojo Wardjojo via Getty Images

Πόσους και πόσους καυγάδες δεν έχουμε κάνει στη δουλειά για το εκείνο το σάντουιτς που είχαμε αφήσει στο ψυγείο και κάποιος το έφαγε. Για το μισοάδειο κουτί με τα μπισκότα που αφήσαμε στο γραφείο και το επόμενο πρωί διαπιστώσαμε πως κάποιος το είχε αδειάσει.

Αν νομίζετε πως αυτά είναι σοβαρά προβλήματα δεν έχετε ακούσει για την τραγική ιστορία των συναδέλφων του 57χρονου Κλάους από τη Γερμανία.

Ο άνδρας εργαζόταν σε μια εταιρεία εμπορίας μεταλλικών εξαρτημάτων σε μια πόλη της βροειοδυτικής Γερμανίας. Κάποια στιγμή ένας συνάδελφός του παρατήρησε πως στο μεσημεριανό του υπήρχε μια λευκή σκόνη. Ανέφερε το περιστατικό και οι υπεύθυνοι εξέτασαν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Όπως διαπίστωσαν, ο 57χρονος Κλάους ήταν αυτός που είχε τοποθετήσει τη λευκή ουσία στο φαγητό του συναδέλφου του.

Ο άνδρας, σύμφωνα με το BBC, συνελήφθη ενώ η αστυνομία διερευνά το θάνατο συνολικά 21 εργαζόμενων στην εταιρεία από το 2000 ενώ ήδη έχει επιβεβαιωθεί πως εξαιτίας της δράσης του Κλάους ένα συνάδελφός του έχει μείνει «φυτό» ενώ δύο άλλοι υπέστησαν σοβαρή βλάβη στους νεφρούς τους. Ακόμη όμως δεν υπάρχει εικόνα εάν και κατά πόσο κάποιοι εκ των θανάτων των 21 εργαζόμενων στην εταιρεία σχετίζονται με τη δράση του.

Όπως έγινε γνωστό ο 57χρονος έβαζε στο κολατσιό των συναδέλφων του την ουσία «οξικό άλας», μια σχεδόν άγευστη ουσία που ανάλογα με τη ποσότητα χορήγησης μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές βλάβες ζωτικών οργάνων ή ακόμη και στο θάνατο. Ωστόσο ερευνάται εάν ο δράστης χρησιμοποίησε και άλλες ουσίες όπως υδράργυρο, μόλυβδο ή κάδμιο.

Η αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης του 57χρονου έγινε το 2018 και τώρα ο άνδρας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Ωστόσο ούτε μετά τη σύλληψή του ούτε κατά την ακροαματική διαδικασία αποκάλυψε το κίνητρο πίσω από την δηλητηρίαση των συναδέλφων του και επέλεξε να παραμείνει σιωπηλός.

Ο δικαστής, σύμφωνα με την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung τόνισε πως ο άνδρας αποτελεί δημόσιο κίνδυνο και δε θα πρέπει να υπάρξει καμία μείωση της αρχικής ποινής που του επέβαλλε ενώ ένας ψυχολόγος δήλωσε στη δίκη ότι ο Klaus έμοιαζε να συμπεριφέρεται σαν ερευνητής που ήθελε να διαπιστώσει την επίδραση διαφόρων ουσιών σε κουνέλια.

Πηγή: BBC

Δημοφιλή