ΔΙΕΘΝΕΣ
27/06/2020 11:03 EEST

«Για όνομα του Θεού, μην ψηφίσετε τον μπαμπά μου»: Το μήνυμα της κόρης Ρεπουμπλικανού υποψηφίου

Ένα πραγματικό ντιμπέιτ μεταξύ μπαμπά και κόρης με αλληλοκατηγορίες.

Facebook

«Πείτε το σε όλους», έγραψε η Στέφανι Ρίγκαν σε ένα μήνυμα στο Twitter, που έχει γίνει viral, μετρώντας περισσότερα από 180.000 likes. Ο Ρόμπερτ Ρίγκαν κατηγορεί το «σοσιαλιστικό πανεπιστήμιο» της κόρης του αλλά δηλώνει «χαρούμενος που νιώθει σίγουρη» για να διαφωνήσει μαζί του δημοσίως.

«Δεν νιώθω ασφαλής να μοιραστώ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πιστεύω του, αλλά σας παρακαλώ ψάξτε τον και απλώς διαβάστε μόνοι σας». 

Τα λόγια της Στέφανι Ρίγκαν αποτέλεσαν πλήγμα για τον πατέρα της, που «διαφημίζει» την αφοσιωμένη του οικογένεια στην ιστοσελίδα της καμπάνιας του, χρησιμοποιώντας διάφορες φωτογραφίες μαζί με τα παιδιά του. 

«Όταν φεύγουν για το κολέγιο, βασικά μπλέκονται με αυτά τα μαρξιστικά, σοσιαλιστικά πανεπιστήμια και αρχίζει να τους γίνεται πλύση εγκεφάλου με πράγματα εκ διαμέτρου αντίθετα από εκείνα, με τα οποία τα μεγάλωσες», ανέφερε ο ίδιος.  

Ο Ρίγκαν, που στην ιστοσελίδα του, δηλώνει «τόσο συντηρητικός που κάνει τον Ρας Λίμπο [η ραδιοφvnική «φωνή» της αμερικανικής δεξιάς να δείχνει φιλελεύθερος», λέει πως με την κόρη του διαφωνούν στην συστημικό ρατσισμό, την λευκή υπεροχή και το Black Lives Matter. 

«Είναι μεγάλη υπέρμαχος. Το μόνο μέρος που εγώ όντως βλέπω συστημικό ρατσισμό είναι οι κλινικές αμβλώσεων, επειδή φαίνεται να στοχεύουν στην κοινότητα των Αφροαμερικανών», είπε.  

Βέβαια έκτοτε αποφάσισε να χαμηλώσει τους τόνους, δημοσιεύοντας χθες μια μακρά δήλωση στο Facebook, όπου έδειχνε να εκτιμά την πολιτική ενασχόληση της κόρης του.

«Χαίρομαι που νιώθει αρκετά σίγουρη στη σχέση μας ώστε να εκφράζει της αντίθετες απόψεις της δημοσίως», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα την Στέφανι και άλλους να μιλήσουν ελεύθερα για τις απόψεις τους, όπως είπε. 

 

Πηγή: Guardian