Για πρώτη φορά δεν θα παρελάσει μόνος του ο 9χρονος Χρήστος από τους Αρκιούς

Οι Αρκιοί ή Αρκοί είναι ένα νησί του Αιγαίου με 44 κατοίκους (απογραφή 2011).

Στο νησί θα μεταβούν παιδιά από το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου αλλά και το τμήμα παραδοσιακών χορών του σχολείου για να κάνουν παρέλαση ανήμερα της εθνικής γιορτής.

Ο μικρός Χρήστος θα παρελάσει μαζί με τις μαθήτριες Λυκείου αλλά και τη δασκάλα του, Μαρία Τσιαλέρα, που έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών.

Η ομόφωνη απόφαση του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου να μεταβεί στους Αρκιούς βρήκε άμεση στήριξη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η οποία ως αρωγός, θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης της 12μελούς ομάδας του.

Ο Χρήστος πηγαίνει στην Δ΄ τάξη και ζει στο νησί με τους γονείς και τα τέσσερα αδέρφια του.

Οι Αρκιοί ή Αρκοί είναι ένα νησί του Αιγαίου με 44 κατοίκους (απογραφή 2011). Η επιφάνεια του νησιού είναι 6,7 τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχει μήκος ακτών 25 χιλιόμετρα. Διοικητικά ανήκει στον δήμο Πάτμου.

Με το όνομα Αρκοί συχνά αναφέρεται ολόκληρο το σύμπλεγμα των νησιών που βρίσκονται γύρω από το μεγαλύτερο νησί, τους Αρκιούς.

Στο σύμπλεγμα των Αρκιών εκτός από το ομώνυμο μεγαλύτερο νησί συμπεριλαμβάνονται τα νησιά: Αργελούσσα, Μάραθος (ή Μαράθι), Καλόβολος, Σπολάτο, Μακρονήσι, Στρογγυλή, Κούμαρος, Αβάπτιστο, Ψαθονήσι, Τσούκα, Σμινερονήσι και Τσουκάκι.

Έτσι, το νησί των 50 κατοίκων των Δωδεκανήσων την Δευτέρα 25η Μαρτίου ενώνεται με τις Κυκλάδες. Ως συνδετικός κρίκος, το Λύκειον Ελληνίδων Σύρου θα ταξιδέψει από τον ένα νομό στον άλλον διαιωνίζοντας το μήνυμα της εθνικής επετείου που δεν άλλο από μήνυμα εμψύχωσης, στήριξης, συμπαράστασης, αντίστασης, ενθάρρυνσηςκαι πολιτισμού.

(Με πληροφορίες από syrostoday)

Δημοφιλή