ΔΙΕΘΝΕΣ
16/06/2019 09:22 EEST

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ναυτικής Σχολής Πολέμου των ΗΠΑ πρόεδρος θα είναι μια γυναίκα

Υπηρεσία στο Αφγανιστάν και σε άλλες μάχιμες θέσεις αλλά και ακαδημαϊκές σπουδές

Daniel Willoughby/U.S. Navy

Η υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, Σοσάνα Τσάτφιλντ ορίστηκε νέα πρόεδρος της αμερικανικής Ναυτικής Σχολής Πολέμου και έγινε η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει αυτή τη θέση κατά την ιστορία 135 ετών της σχολής. 

Σε σχετική ανακοίνωση του την Παρασκευή, ο υφυπουργός Πολεμικού Ναυτικού Ρίτσαρντ Σπένσερ χαρακτήρισε την απόφαση αυτή ως «μια ιστορική επιλογή» για την Ναυτική Σχολή Πολέμου των ΗΠΑ.

«Η υποναύαρχος Τσάτφιλντ θα διαδραματίσει έναν κεντρικό ρόλο στην ηγεσία της Σχολής Πολέμου καθώς η Σχολή ενσωματώνεται στο ακαδημαϊκό σύστημα Ναυτικών Σπουδών που τώρα εγκαθιδρύουμε για να προάγουμε μια κουλτούρα συνεχούς μάθησης στις συγκεκριμένες υπηρεσίες», ανέφερε ο Σπένσερ.

Matt Roberts via Getty Images

Η Τσάτφιλντ απέκτησε διδακτορικό στην εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο. Έχει υπηρετήσει στην Ναυτική Αεροπορική Υπηρεσία, καθώς και ως διοικητής Μοίρας του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Επίσης υπηρέτησε ως διοικητής Ομάδων Ανασυγκρότησης Επαρχιών (PRT) στην επαρχία Φαράχ στο Αφγανιστάν. Μέχρι σήμερα ήταν διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή των Νήσων Μαριάνες και Γκουάμ.

Η αμερικανική Ναυτική Σχολή Πολέμου που ιδρύθηκε το 1884 είναι η ακαδημία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και βρίσκεται στην Νιούπορτ Ρόουντ Άιλαντ.

ASSOCIATED PRESS

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)