Για τον αντικαπνιστικό νόμο τα είπαν Μητσοτάκης και Κικίλιας

Στόχος η άμεση εφαρμογή του νόμου που σήμερα είναι ουσιαστικά ανενεργός
Eurokinissi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθ΄ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αναφερόταν σε όλους τους τόνους για την ανάγκη εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, δείγμα του πόσο ψηλά είχε στην ατζέντα του το συγκεκριμένο θέμα. Στόχος του, όπως έλεγε, να σταματήσει να είναι ένας νόμος ανενεργός και να βελτιωθεί η υγεία των πολιτών μέσω της μείωσης του καπνίσματος.

Αυτό ακριβώς το θέμα ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που έγινε το πρωί της Τετάρτης (24/7) υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του υφυπουργού Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ανέδειξε τη μείωση του καπνίσματος σε μείζονα προτεραιότητα της κυβέρνησης και συζητήθηκαν οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν άμεσα, αλλά και μεσοπρόθεσμα για την επίτευξη του κυβερνητικού στόχου.

RCH1 via Getty Images

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, είναι το κατάλληλο χρονικό σημείο για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο καθώς σχετικές έρευνες δείχνουν ότι η κοινή γνώμη είναι πιο ώριμη από ποτέ να αποδεχθεί την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους.

Έτσι αποφασίστηκε η άμεση και αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα Δημόσια Κτίρια. Δηλαδή η πλήρης εφαρμογή του υφιστάμενου νόμου σε Βουλή, υπουργεία, νοσοκομεία, σχολεία και γενικότερα σε δημόσιες υπηρεσίες.

Επίσης αποφασίστηκε η έναρξη ευρείας καμπάνιας για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, ενόψει της καθολικής εφαρμογής του νόμου τους επόμενους μήνες.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα