Γιατί η οικογένεια του Τζον Ντίλινγκερ ζητάει εκταφή 85 χρόνια μετά τον θάνατο του

Τι σημαίνει ότι η εκταφή των οστών θα μπορούσε να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας.
ASSOCIATED PRESS

Εκταφή των λειψάνων του διαβόητου γκάνγκστερ Τζον Ντίλινγκερ της δεκαετίας του ’30, θα γίνει τον Σεπτέμβριο, 85 χρόνια μετά τον θάνατο του.

Η εκταφή των οστών θα μπορούσε να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας, σύμφωνα με τις οποίες ο άνθρωπος που χαρακτηρίστηκε από μερίδα του κοινού και του Τύπου, «ήρωας», κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης, δεν βρίσκεται θαμμένος στον συγκεκριμένο τάφο, δήλωσε η Σούζαν Σάτον, ιστορικός και μέλος της Ιστορικής Εταιρείας της Ιντιάνα των ΗΠΑ.

Μεταξύ των θρύλων που ακολουθούν τον αποκαλούμενο και «νούμερο ένα δημόσιο κίνδυνο», είναι ότι η οικογένεια του Ντίλινγκερ, ξεγέλασε το FBI, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν τον λάθος άνθρωπο.

ASSOCIATED PRESS

Το υπουργείο Υγείας της Πολιτείας της Ιντιάνα, σύμφωνα με τον The Guardian, ενέκρινε την άδεια εκταφής, που ζήτησε ο ανιψιός του Ντίλινγκερ, Μάικλ Τόμσον, στις αρχές Ιουλίου. Ωστόσο στην αίτηση εκταφής δεν αναφέρεται συγκεκριμένη αιτιολογία.

Ως προς την ίδια την διαδικασία, προβλέπεται ιδιαιτέρως δύσκολη, καθώς στον τάφο έχει γίνει εκτενής χρήση σκυροδέματος.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Σάτον, λίγες ημέρες μετά την κηδεία του Τζον Ντίλινγκερ, ο πατέρας του, είχε «ενισχύσει» το φέρετρο, με στρώσεις από τσιμέντο μαζί με κομμάτια από σίδερο καθώς και ολόκληρες πλάκες τσιμέντου.

Ο λόγος, σύμφωνα με την ίδια, όπως καταγράφεται στο βιβλίο «Crown Hill: History, Spirit and Sanctuary», που εκδόθηκε το 2013, με θέμα την ιστορία του νεκροταφείου, ήταν το γεγονός πως η οικογένεια ήθελε να αποθαρρύνει με αυτόν τον τρόπο πιθανούς βανδαλισμούς.

«Ο μεγάλος τους φόβος ήταν η κακοποίηση ή ακόμα και η κλοπή της σορού», δήλωσε η Σούζαν Σάτον. Συμπλήρωσε μάλιστα, πως, «στο παρελθόν, οι Ντίλινγκερς, είχαν δεχθεί «προσφορές», για δανεισμό της σορού εν είδει εκθέματος».

Θα πρέπει να επισημάνουμε, πως το υπουργείο Υγείας της Ιντιάνα, μέσω του εκπροσώπου του Τζένι Ο′ Μάιλι, ενημέρωσε πως, η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί, συμπεριλαμβανομένης και της εκ νέου ταφής, έως τις 16 Σεπτεμβρίου.

|

Δημοφιλή