Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ επιλέγει να φορά τόσο (μα τόσο) έντονα χρώματα; Η νύφη της αποκάλυψε το λόγο

To θέμα των ενδυματολογικών προτιμήσεων της βασίλισσας Ελισάβετ, σε ό,τι αφορά πρωτίστως τις επιλογές χρώματος, επανέρχεται από καιρό σε καιρό και κυρίως όταν κάνει μια εμφάνιση η οποία συγκεντρώνει τα βλέμματα όλου του πλανήτη. Πρόσφατο παράδειγμα η επιλογή του μαντό που φόρεσε στο γάμο του εγγονού της Χάρι και της αγαπημένης του Μέγκαν Μαρκλ.

Για μια ακόμη φορά πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν γιατί επιλέγει να φορά τόσο φανταχτερά χρώματα - κυρίως σε ό,τι αφορά τα πανωφόρια της- ακόμη και σε περιστάσεις όπως αυτή ενός πρωινού, βασιλικού γάμου. Δεδομένου μάλιστα ότι οι περισσότερες γαλαζοαίματες επέλεξαν απαλά χρώματα κυρίως σε μπεζ και παστέλ.

Βέβαια, η βασίλισσα Ελισάβετ που κάθεται στον θρόνο από το 1953 και είναι η μακροβιότερη μονάρχης, δεν είναι απλά μια γαλαζοαίματη και μάλλον έχει κερδίσει το δικαίωμα να φοράει ό,τι θέλει. Εξάλλου παρά τις άκρως παράδοξες επιλογές της σίγουρα έχει καθιερώσει ένα ολόδικό της στιλ ντυσίματος (που μάλλον όμως δεν θα έχει μιμήτριες).

Το ερώτημα όμως παραμένει, και το περιοδικό Time μας θυμίζει την απάντηση που έδωσε η νύφη της, και κόμισσα του Ουέσεξ, Σόφι.

Όταν λοιπόν ρωτήθηκε στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ «The Queen at 90», η Σόφι απάντησε πως εκτός του ότι αυτά τα χρώματα είναι του γούστου της εξυπηρετούν και έναν πολύ βασικό σκοπό.

Μην βιαστείτε να σκεφτείτε πως τα φωτεινά χρώματα εξυπηρετούν κάποιους συγκεκριμένους κανόνες ασφαλείας (μάλλον το αντίθετο αφού την καθιστούν εύκολο στόχο).

Ο λόγος που η ίδια τα επιλέγει, χωρίς καμία παρότρυνση, είναι πολύ πιο απλόα. Φορά φανταχτερά χρώματα για να ξεχωρίζει.

«Θέλει να ξεχωρίζει ανάμεσα στο πλήθος για να μπορούν να την δουν και να πουν ”είδα τη βασίλισσα”». Μην ξεχνάτε πως όπου και αν εμφανιστεί το πλήθος που συγκεντρώνεται για να την δει είναι μεγάλο και όλοι «θέλουν να μπορούν να πουν πως είδαν κάτι από τη βασίλισσα, μέρος από το καπέλο της, καθώς περνούσε».

Ασχέτως λοιπόν εάν μας αρέσει ή όχι, η ίδια εξυπηρετεί το στόχο που έχει θέσει και σίγουρα όπου και να πάει ξεχωρίζει. Όπως πχ στην φωτογραφία που ακολουθεί εκείνη να κερδίζει τα βλέμματα μεταξύ όλων των άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας που ξεπροβοδίζουν τους νιόπαντρους Χάρι και Μέγκαν.

POOL New / Reuters
Ben A. Pruchnie via Getty Images
BEN STANSALL via Getty Images
Toby Melville / Reuters
Hannah Mckay / Reuters
Peter Nicholls / Reuters
POOL New / Reuters
Chris Jackson via Getty Images
Julian Herbert via Getty Images
Simon Dawson / Reuters
Reuters Staff / Reuters
POOL New / Reuters
POOL New / Reuters
Max Mumby/Indigo via Getty Images
POOL New / Reuters
Toby Melville / Reuters
POOL New / Reuters
POOL New / Reuters
Anadolu Agency via Getty Images
POOL New / Reuters
Max Mumby/Indigo via Getty Images
POOL New / Reuters
Reuters Staff / Reuters
Max Mumby/Indigo via Getty Images
Steve Parsons - PA Images via Getty Images