ΔΙΕΘΝΕΣ
20/09/2018 15:27 EEST

Γιατί οι Ιάπωνες απαγορεύουν τα τατουάζ στους παίκτες ράγκμπι

Jed Leicester via Getty Images

Οι παίκτες του ράγκμπι που έχουν τατουάζ στα σώματά τους θα πρέπει να τα καλύψουν ενόψει του Παγκόσμιου Κυπέλλου το 2019 που διεξάγεται στην Ιαπωνία, σύμφωνα με την ομοσπονδία του αθλήματος, καθώς υπάρχουν άνθρωποι στη χώρα που προσβάλλονται.

Ο λόγος; Στην Ιαπωνία τα τατουάζ δεν είναι ιδιαίτερα αποδεκτά, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη μαφία γιακούζα, μία από τις διασημότερες μαφίες στον κόσμο που η κύριά τους ασχολία είναι το εμπόριο ναρκωτικών, ο τζόγος και οι εκβιασμοί. Αποτελούνται από 20.400 ενεργά μέλη και αναγνωρίζονται χάρη στα τατουάζ τους.

Jeremy Sutton-Hibbert via Getty Images

 Οι παίκτες, επομένως, που έχουν «σημαδευτεί» με τατουάζ θα πρέπει να τα καλύπτουν στους αγώνες, όσο και στις προπονήσεις τους σε γυμναστήρια και πισίνες με ειδικά διαμορφωμένα γιλέκα.

Οι παίκτες τι λένε; Ο διευθυντής του τουρνουά Άλαν Γκίλπιν, δήλωσε ότι οι παίκτες δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τη συγκεκριμένη απόφαση. «Όταν το αναφέραμε στις ομάδες περιμέναμε αντιδράσεις από τους αθλητές, αλλά ήταν σύμφωνοι με αυτό, καθώς σεβόμαστε τον εκάστοτε πολιτισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και η εθνική ομάδα της Νέας Ζηλανδίας, που οι περισσότεροι αθλητές της έχουν τατουάζ-μανίκια στα χέρια, σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως δεν φέρνει αντίρρηση στον κανονισμό.

Η συζήτηση για τα τατουάζ στην Ιαπωνία απασχόλησε τα ΜΜΕ το 2015, όταν το 56% των ξενοδοχείων και των πανδοχείων της χώρας απαγόρευσε στους πελάτες που είχαν τατουάζ να χρησιμοποιούν τις κοινόχρηστες εγκαταστάσεις κολύμβησης, ώστε να αποφευχθούν τα εκάστοτε προβλήματα.

Το 2016 η Υπηρεσία Τουρισμού της χώρας κάλεσε τους υπεύθυνους των λουτρών να χαλαρώσουν τους κανονισμούς τους στο πλαίσιο της διαφορετικότητας και του σεβασμού του τουρισμού, καθώς υπήρχαν αντιδράσεις.

Η αποστροφή προς τα τατουάζ ξεκίνησε το 1960, όταν μια πληθώρα ταινιών εκείνης της εποχής έδειχνε το σκληρό πρόσωπο των γκάνγκστερ Γιακούζα, με τα τατουάζ να αντιπροσωπεύουν την ταυτότητά τους.

 

Πηγή: ΒΒC

Sponsored Post