ΔΙΕΘΝΕΣ
31/10/2019 12:34 EET | Updated 31/10/2019 13:29 EET

Εγχείρηση εγκεφάλου σε 25χρονη μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Facebook

Η Σαρντ ήταν ξύπνια σε όλη την διάρκεια της εγχείρησης.

Associated Press Videos

Σε ζωντανή μετάδοση πραγματοποίησαν γιατροί στο Τέξας την εγχείριση στον εγκέφαλο μιας 25χρονης.

Η Τζένα Σαρντ, 25 ετών, είναι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Breanau της Τζόρτζια και μια μέρα άρχισε να παρουσιάζει παρόμοια συμπτώματα με εκείνα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου.

Σύμφωνα με το CNN, η 25χρονη ζήτησε την βοήθεια γιατρών όταν έχασε ξαφνικά την ικανότητα της να μιλάει. Η Σαρντ ήταν ξύπνια σε όλη την διάρκεια της εγχείρησης προκειμένου οι γιατροί να ελέγχουν τις περιοχές που περιέβαλαν την μάζα που είχαν εντοπίσει, ώστε να αποφύγουν να προκαλέσουν μεγαλύτερες βλάβες.

Συμφώνησε να επιστρέψει στους γιατρούς να κάνουν την εγχείριση σε ζωντανή μετάδοση καθώς πίστευε ότι θα ήταν εκπαιδευτικό και θα μπορούσε να συμβάλλει στην ευαισθητοποίση του κόσμου.

Ένας από τους γιατρούς, της έδειχνε αριθμούς, χρώματα και ζώα προκειμένου ο εγκέφαλος της ασθενούς να παραμένει σε λειτουργία κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Μια λάθος τομή έστω και κατά ένα χιλιοστό θα μπορούσε να επηρεάσει μόνιμα την ικανότητα ομιλίας της.

Στο κλείσιμο του βίντεο οι γιατροί είπαν για την επέμβαση ότι «άγγιξε την τελειότητα» ενώ η 25χρονη αναμένεται να παραμείνει αρκετές ημέρες για νοσηλεία μέχρι να αναρρώσει πλήρως από την επέμβαση.

Δείτε το βίντεο παρακάτω

 

πηγή: CNN