The Blog

Ζεστή Σαλάτα με Σπανάκι, Ρόκα, Μανταρίνι και Φορμαέλα

Μια υπέροχη ζεστή σαλάτα με ένα από τα νοστιμότερα τυριά για σαγανάκι, την Π.Ο.Π. φορμαέλα Αράχωβας! Το σουσάμι και το μανταρίνι δίνουν ξεχωριστή γεύση στην σαλάτα! Επιλέξτε το dressing λεμονιού για πιο όξινο αποτέλεσμα ή το dressing μελιού για γλυκόξινη γεύση και τα δύο ταιριάζουν απόλυτα!
Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.

ΑΠΟΔΟΣΗ: 4 Μερίδες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 λεπτά

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 10 λεπτά

ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 15 λεπτά

Μια υπέροχη ζεστή σαλάτα με ένα από τα νοστιμότερα τυριά για σαγανάκι, την Π.Ο.Π. φορμαέλα Αράχωβας! Το σουσάμι και το μανταρίνι δίνουν ξεχωριστή γεύση στην σαλάτα! Επιλέξτε το dressing λεμονιού για πιο όξινο αποτέλεσμα ή το dressing μελιού για γλυκόξινη γεύση και τα δύο ταιριάζουν απόλυτα!

Υλικά

Για την Σαλάτα

1 ματσάκι ρόκα

6 φύλλα σπανάκι

6 μανιτάρια champignon

2 φέτες τυρί φορμαέλα

Για το Ντρέσινγκ

1 κουταλιά της σούπας μέλι

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο λευκό

½ κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι

2 κουταλιές της σούπας χυμό μανταρίνι

Οδηγίες

1. H σαλάτα. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι.

2. Καθαρίζουμε τα μανταρίνια από την εξωτερική μεμβράνη. Πλένουμε καλά το σπανάκι και την ρόκα.

Χοντροκόβουμε με τα χέρια μας τα λαχανικά και τα βάζουμε σε σαλατιέρα.

3. Βουτάμε την φορμαέλα σε νερό και κατόπιν πασπαλίζουμε με αλεύρι τις φέτες τις φορμαέλας. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, μέχρι να χρυσίσει το τυρί.

4. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα μανταρίνια και την φορμαέλα σε μικρά κομμάτια. Περιχύνουμε με το dressing της επιλογής μας, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.

5. Το ντρέσινγκ

Ζεσταίνουμε σε μπρίκι το μέλι, ελαφρά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά μέχρι να πάρει κρεμώδη μορφή.

*Περισσότερες συνταγές στο Funky Cook.