ΤΟ BLOG
02/04/2016 04:26 EEST | Updated 03/04/2017 08:12 EEST

Παραδοσιακοί ρεβυθοκεφτέδες Σίφνου

Απολαυστικοί, τραγανοί και πεντανόστιμοι... έτσι όπως μου τους έμαθες η κυρία Κλεονίκη από το Ηλιοβασίλεμα στο Τρουλάκι, αν βρεθείτε στην Σίφνο μην ξεχάσετε να πάτε και να δοκιμάσετε τα καλύτερα παραδοσιακό μαγειρευτά του νησιού!

funky cook

Οι παραδοσιακοί ρεβυθοκεφτέδες, ένα από τα πιο αγαπημένα και κλασικά ορεκτικά της Σίφνου!

Aπολαυστικοί, τραγανοί και πεντανόστιμοι... έτσι όπως μου τους έμαθες η κυρία Κλεονίκη από το Ηλιοβασίλεμα στο Τρουλάκι, αν βρεθείτε στην Σίφνο μην ξεχάσετε να πάτε και να δοκιμάσετε τα καλύτερα παραδοσιακό μαγειρευτά του νησιού!

ΑΠΟΔΟΣΗ: 20 (4-5 Μερίδες)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 8 ώρες 20 λεπτά

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 15 λεπτά

ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 8 ώρες 35 λεπτά

Υλικά

250 ρεβύθια

1 μεγάλη πατάτα

1 μικρό ματσάκι δύοσμο

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό

2 κρεμμύδια ξερά

1 κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα

Αλεύρι για το τηγάνισμα

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Βάζουμε τα ρεβύθια να μουλιάσουν για 6-8 ώρες, σε ζεστό νερό, μέσα στο οποίο θα έχουμε διαλύσειι την σόδα.

Βράζουμε την πατάτα να μαλακώσει.

Ξεπλένουμε τα ρεβύθια και τα χοντροκόβουμε στο multi ή σε μύλο λαχανικών.

Πολτοποιούμε την πατάτα, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά.

Ρίχνουμε τα υλικά στα ρεβύθια, προσθέτουμε την μαντζουράνα, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα σχετικά σφιχτό μείγμα.

Πλάθουμε μέτριους στρογγυλούς κεφτέδες και τους πασπαλίζουμε με αλεύρι. Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, προτιμήστε να τηγανίσετε σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα.

Τηγανίζουμε τους κεφτεδες μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο καστανό χρώμα.

Σερβίρονται ζεστοί και μπορείτε να τους συνοδεύσετε με μια κρύα σάλτσα από γιαούρτι, ελαιόλαδο, ξύδι και ανθό κάππαρης!

Δείτε περισσότερες συνταγές στη σελίδα του Funky Cook.