The Blog

Εύκολη συνταγή για σπανάκι με τραχανά

Το σπανάκι είναι το πιο καλόβολο πράσινο λαχανικό, αν έχεις λίγο σπανάκι σε 30 λεπτά μπορείς να μαγειρέψεις επιλογές ανάμεσα σε ένα απολαυστικό γιαχνί, ένα τσιγαριαστό με ένα ποσέ αυγό, το κλασικό αγαπημένο σπανακόρυζο ή να δοκιμάσεις να μαγειρέψεις το σπανάκι με τραχανά.
Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.
funky cook

Σπανάκι με τραχανά, όχι σαν σπανακόρυζο αλλά σαν σπανακόπιτα!

Το σπανάκι είναι το πιο καλόβολο πράσινο λαχανικό, αν έχεις λίγο σπανάκι σε 30 λεπτά μπορείς να μαγειρέψεις επιλογές ανάμεσα σε ένα απολαυστικό γιαχνί, ένα τσιγαριαστό με ένα ποσέ αυγό, το κλασικό αγαπημένο σπανακόρυζο ή να δοκιμάσεις να μαγειρέψεις το σπανάκι με τραχανά.

Δε θέλω να στο αναλύσω ιδιαίτερα, όμως η «γλύκα» που βγάζει η γεύση του συνδυασμού αυτού, θα σου θυμίσει λίγο από σπανακόπιτα, που μαζί με την ευκολία του μαγειρέματος να μου το θυμηθείς θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σου, ακόμη και αν έχεις ενδοιασμούς για τον τραχανά!

° Έτοιμο σε: 30′

° Μερίδες: 4

Υλικά

> 1200 gr. φύλλα σπανάκι

> 1 πράσο

> 3 φρέσκα κρεμμυδάκια

> 1 μικρό ματσάκι άνηθο

> 5 κουταλιές της σούπας τραχανά γλυκό ή ξινό

> Ελαιόλαδο

> Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

> Αλάτι

> 1 λεμόνι προαιρετικά

Εκτέλεση βήμα-βήμα

Ψιλοκόβουμε το πράσο, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά το σπανάκι, με τα υπόλοιπα λαχανικά μέχρι να «μαραθούν».

Προσθέτουμε τον τραχανά, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε την φωτιά, το σπανάκι δεν χρειάζεται να το ταλαιπωρήσουμε βράζοντάς το αρκετό χρόνο, ήδη μόλις μαραθεί είναι έτοιμο.

Ελέγχουμε τα υγρά που έχουν βγάλει τα λαχανικά, γι΄αυτό αποφεύγουμε να προσθέσουμε περισσότερο από 1 φλυτζάνι ζεστό νερό ώστε να βράσει ο τραχανάς, επίσης δεν χρειάζεται να ανακατεύουμε συνεχώς το φαγητό όταν προσθέσουμε τον τραχανά.

Σιγοβράζουμε περίπου 8-10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, μόλις είναι έτοιμο το φαγητό προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και αν θέλουμε τον χυμό από ένα λεμόνι.

Συνοδεύεται υπέροχα με γιαούρτι!

Enjoy!

Tips:

- Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο σπανάκι επειδή θα βγάλει αρκετά υγρά ίσως μην χρειαστεί επιπλέον νερό.

- Μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά χόρτα τα οποία ταιριάζουν τέλεια με το σπανάκι.

- Φροντίστε να μην παραβράσετε το φαγητό.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα του Funky Cook